Resa till Curaçao

Fakta

Landskod
CW
Huvudstad
Willemstad
Befolkning
141 766
Valutakod
Antiller gulden (ANG)

Så reser du säkert:

Säkerheten är i allmänhet god på Curacao.

Även om Curacao ligger utanför orkanbältet påverkas landet ibland av passerand orkaner med kraftiga regnfall och översvämningar som följd. Risken för detta är störst från juni till slutet av november.

Chikungunyavirus och Denguefeber förekommer i Karibien. Viruset överförs till människor via Aedes-myggor. Myggorna är aktiva både dag- och nattid. Symptomen för både Dengue- och Chikungunyafeber är hög feber, muskelvärk, huvudvärk samt ledvärk. Det bästa sättet att skydda sig mot smittorna är att undvika att bli myggbiten.

Kriminaliteten på Curacao är låg, men det förekommer ficktjuvar och stölder på stränderna. Lämna därför aldrig dina värdesaker obevakade.

Närmaste servicekontor

Europeiska ERV Stockholm

Telefon:
+46 (0)770 456 900
Fax:
+46 (0)8-20 14 84
E-postadress
info@erv.se
Adress
Löfströms Allé 6A, Sundbyberg, Sverige

Försäkringsinformation

När du ska ut och resa är det viktigt att du är rätt försäkrad. Utan försäkring kan det bli väldigt dyrt om du råkar ut för något. Europeiska ERV har reseförsäkringar för både privat- och tjänsteresor. Så oavsett om du reser på charterresa, backpackar dig runt i världen, pluggar utomlands eller ska åka på tjänsteresa, så kan vi hjälpa dig att hitta den rätta försäkringen för just dig. Läs mer om våra försäkringar här. 

Tänk på att vissa försäkringar inte gäller vid resa till riskområden som Utrikesdepartementet avråder från.

Köp försäkring (Privatperson)

Karta

  • Europeiska ERV Stockholm

    Tel: +46 (0)770 456 900
    Fax: +46 (0)8-20 14 84
    E-post: info@erv.se
    Adress: Löfströms Allé 6A, Sundbyberg, Sverige