Frågor resa och flyga gravid - företag

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om att resa och flyga gravid

 • Hur gäller min försäkring om jag är gravid på en tjänsteresa?
  Din tjänstereseförsäkring gäller som vanligt t o m graviditetsvecka 32. Därefter ersätter vi inte några kostnader som beror på din graviditet under tjänsteresa. Om du ska flyga, bör du också kontrollera ditt flygbolags regler kring graviditet.
 • Hur gäller min försäkring om jag är gravid som expatriat?
  Försäkringen för expatriater omfattar alla akuta sjukdomskostnader, även under din graviditet. Om du däremot vill få ersättning för kostnader för undersökningar, förlossning och mödravård direkt efter födseln så måste din arbetsgivare teckna ett särskilt försäkringsskydd för det. Tänk på att: försäkringen ersätter akuta kostnader till och med v. 32 även om d... Läs mer >

Viktigt att tänka på när du ska resa och flyga gravid

 Innan resan:

 • Kontrollera flygbolagets regler. Ska du flyga under graviditeten bör du i god tid ta reda på vilka regler som gäller för det flygbolag du ska resa med. Olika flygbolag har olika bestämmelser för gravid, vissa kräver läkarintyg.
 • Se över vaccinationer. Planerar du att åka till ett land där det är rekommenderat att du vaccinerar dig, kontakta din barnmorska. Det finns nämligen risk för att vissa vaccinationer kan vara skadliga för fostret.
 • Gör research. Tänk på att en försäkring betalar för sjukvården men inte garanterar att du kommer få tillgång till ett bra sjukhus. Vi rekommenderar därför att du gör lite researsch på sjukhusen på ditt tilltänka resmål.

Under resans gång:

 • Håll igång blodcirkulationen. Oavsett hur du reser är det viktigt att du rör på dig eftersom risken för blodproppar ökar vid graviditet. Sitt inte still längre än 90 minuter och se till välja platsen närmast gången om du ska flyga. Använd stödstrumpor för att öka blodcirkulationen. 
 • Drick mycket vatten. Att sola och bada går bra, men det är extra viktigt att du får i dig mycket vätska. Tänk också på att pigmentet i huden kan reagera annorlunda av sol när du är gravid.

 

Vill du kontakta oss? 

På sidan kontakta oss hittar du såväl telefonnummer och mejladresser som våra öppettider och besöksadress.

 

 

Kontakta oss