Julmarknad

Europas 5 bästa julmarknader

05 december

Äntligen drar julmarknaderna igång runt om i Europa och lyser upp vintermörkret. Vill du komma i julstämning och drömmer om att få strosa mellan julbodar med en rykande het glögg i handen? Då rekommenderar vi en december-weekend i Europa! Många av Europas storstäder är relativt prisvärda, nära och lättillgängliga från samtliga Sveriges flygplatser och tågstationer. Här får du våra fem bästa tips på julmarknader i Europa som garanterar julstämning!

OBS! Terrorism i Europas storstäder

Under de senaste åren har Europas storstäder skakats av obehagliga terroristattacker. Om du är orolig kan du tänka på att undvika stora folksamlingar och knutpunkter så gott det går. Se till att du har en heltäckande reseförsäkring som täcker till exempel nödvändiga kostnader för resa till en säkrare plats och ändrat boende, i händelse av en terrorattack.

Julmarknad i Berlin - Spandau Weihnachtsmarkt (Spandau julmarknad)

Berlins största julmarknad ligger i vackra Spandau, en bit från centrala Berlin, och är verkligen ett måste för alla som älskar julmarknader. Här finns omkring 260 julbodar med allt en riktigt bra julmarknad ska innehålla: julmusik, mat och hantverk. I mitten av marknaden står den vackra St. Nicolaikyrkan.

Spandau julmarknad håller öppet söndag till torsdag klockan 11:00-20:00 och fredag och lördag: 11:00-22:00 mellan den 27 november och 23 december 2017.

För att komma hit med tåg kan du antingen ta S-Bahn (S5) till station ”Berlin-Spandau” eller U-Bahn (nr. 7) till Rathaus Spandau.

Julmarknad i London - Winter Wonderland

Om du vill uppleva en julmarknad utöver det vanliga? Styr kosan till Winter Wonderland i Storbritanniens huvudstad London. På den mysiga julmarknaden i Hyde park finns något som passar alla olika besökare. Utöver de klassiska bodarna med mat och hantverk kan du även hitta karuseller, isskulpturer, berg- och dalbanor, uppträdanden, shower, skridskobana och mycket mer. Denna julmarknad gör ingen besviken!

Winter Wonderland håller öppet måndag till söndag kl. 10-22 mellan 18 november och 2 januari 2017. Närmaste tunnelbanestation är Hyde park Corner Underground.

Julmarknad i Köpenhamn - Tivoli julmarknad

Tivoli julmarknad i Köpenhamn är julstämningens mecka. Själva Tivoli är världens näst äldsta nöjespark och har under julmarknaden öppet med nästan alla sina attraktioner, restauranger och nöjen. Varje år flyttar ungefär 60 julbodar, över 450 000 lampor, över 1000 granar in på tivolit. Här kan du njuta av underbart julpynt, söta sötsaker, förstklassigt hantverk och andra delikatesser.  

Tivoli julmarknad håller öppet mellan 18 november till 31 december 2017.

Måndag till torsdag: 11:00 - 23:00, Fredag: 11:00 - 24:00, Lördag: 10:00 - 24:00 och Söndag: 10:00 - 23:00. Tivoli ligger i centrala Köpenhamn. Från Köpenhamn Central station är det bara en kort promenad. Inträdet kostar 99 DDK.

Julmarknad i Wien - Schloß Schönbrunn

Julmarknaden i Wien ligger precis framför vackra Schönbrunn slott som även lyses upp på kvällen i ett fantastiskt ljusspel. Varje år besöker över en miljon människor julmarknaden i Schloß Schönbrunn för att uppleva det så många pratar om. Här står 80 stycken julbodar, en fantastiskt vackert utsmyckad julgran och en magnifik kör vid speciella tidpunkter.

Schloß Schönbrunn julmarknads håller öppet måndag till söndag klockan 10:00 - 21:00 mellan den 18 november till den 26 december 2017. Du tar dig lättast till Schloß Schönbrunn genom tunnelbanelinje U4 till Schönbrun, därefter är det ett par minuters promenad för att komma fram till slottet.

Julmarknad i Stockholm - Stortorgets julmarknad

Sveriges huvudstad gör ingen besviken och ställer varje år upp med en julmarknad på stortorget i Gamla stan. Julmarknaden som har anor från 1837, består i dagsläget av 34 stycken faluröda julbodar. För dig som är på shoppinghumör erbjuder gamla stans julmarknad mestadels lokalproducerad hemslöjd som till exempel skinnprodukter, smide, keramik och hemstickat. För de som är hungrig finns självklart glögg, brända mandlar och svenska delikatesser att köpa.

Stortorgets julmarknad håller öppet måndag till söndag kl. 11-18 mellan 2 december till 23 december 2017. Ta tunnelbanans gröna eller röda linje och gå av vid station Gamla stan.

God jul och trevlig resa önskar vi på Europeiska ERV!


Kom ihåg reseförsäkringen!

Vi har reseförsäkringar för alla typer av resor - oavsett om du ska på charterresa, vill backpacka, plugga utomlands eller ska åka på tjänsteresa.

 

Se alla våra reseförsäkringar

Vill du har fler tips?

Om du vill ha fler tips på din resa rekommenderar vi att du tar dig en titt på vår blogg.

 

Till bloggen

Du kanske också gillar:

Oktoberfest

6 tips till dig som planerar att besöka Oktoberfest i München

Snart är det återigen dags för Oktoberfest, av lokalborna kallat ”Wiesn”. I och med festligheterna, som går av stapeln 16 september och avslutas 3 okt...

Backpacka i Australien – tips och råd inför resan ”Down under”

Att backpacka – det vill säga resa runt i världen med bara en ryggsäck och lite fickpengar - är en fantastisk upplevelse och ett minne för livet. Kans...

Teaser

En kort guide till att packa en ryggsäck

Många väljer att backpacka för att det ger större frihet än de vanliga charterresorna. Med friheten kommer även större krav på ansvar och planering fö...