tågstation

Fredrik Schenholm – Rehabilitering och klimatsmartare resande

22 december

I det här inlägget berättar Fredrik Schenholm om rehabiliteringen av sitt knä som aldrig riktigt vill läka och om att det faktiskt är möjligt att vara klimatsmart när man åker på skidresa.

Svullnad i höger knä

Det är både spännande och frustrerande, på samma gång. Kommer jag att hinna bli frisk till vintersäsongen? Rehabiliteringen av mitt knä går inte enligt planerna. Det är en liten svullnad på insidan av höger knä som verkligen trivs där. Detta i sin tur gör att jag inte kan följa den tänkta utvecklingen i träningen. Frustrerande, absolut. Men även spännande, för vilken dag som helst kan jag vakna upp utan svullnad!

Eftersom jag både är övertygad och motiverad om att knät kommer bli bra inom kort, så har jag bokat den första arbetsresan till 25:e januari. På resan fokuserar vi på klimatsmart skidåkning och vi ska återigen visa att skidåkningen inte måste belasta atmosfären i någon större utsträckning.

Klimatsmart resande

Klimatsmart skidåkning handlar om att koldioxidminimera, framförallt resandet. Ett exempel. Förra året gjorde vi en reportageresa till Norge där vi bara använde tåg och buss som transportmedel. Under en långhelg producerade vi 13 kilo koldioxid. Med flyg hade resan producerat fler hundra kilo koldioxid. I tillägg använder vi inte lift, utan går enbart på topptur. Vi tar oss alltså på egen hand upp till toppar och åker skidor ner.

Jag önskar att fler fick upp ögonen för detta. Faktiskt inte bara för miljöns skull. Klimatsmart skidåkning är i sig ett äventyr. Resandet tar tid. Man träffar folk. Man pratar. Man skrattar. Man spelar Yatzy. Man sover och reser på samma gång. Man blir försenad. Man löser förseningen. Man kan inte stressa. Transporten går efter en tidtabell. Det är lite som att resa runt i Sydamerika, eller Asien. Man reser lätt och ser många nya ställen. Summa summarum: det är hur skoj som helst!

Sen är det ju det här med snön. Nog är det lite konstigt att vi flyger till skidställen för att njuta av snön när vi nästintill vet att flyget får snön att smälta. Alternativet finns, men det innebär ju som sagt äventyr, och det kanske inte alla gillar...


Kom ihåg reseförsäkringen!

Vi har reseförsäkringar för alla typer av resor - oavsett om du ska på charterresa, vill backpacka, plugga utomlands eller ska åka på tjänsteresa.

 

Se alla våra reseförsäkringar

Vill du har fler tips?

Om du vill ha fler tips på din resa rekommenderar vi att du tar dig en titt på vår blogg.

 

Till bloggen

Du kanske också gillar:

Oktoberfest

6 tips till dig som planerar att besöka Oktoberfest i München

Snart är det återigen dags för Oktoberfest, av lokalborna kallat ”Wiesn”. I och med festligheterna, som går av stapeln 16 september och avslutas 3 okt...

Så kan du jobba inom dykning

Våra gästbloggare Sandra och Assar är dykinstruktörer på ön Koh Tao i Thailand. De skriver för oss varje månad om allt som har med dykning, Thailand o...

Gifta

Gifta sig utomlands

Att gifta sig utomlands är något som blivit allt mer populärt. Om man väljer att gifta sig utomlands finns det en mängd val man ställs inför: gifta si...