Fredrik Schenholm – Bokrelease och cykeltur i Norge

31 oktober

I det här inlägget berättar Fredrik Schenholm om sitt och kollegan Karin Fingals senaste bokrelease – ”Weekendvandra kring Göteborg - Västkustens vackraste vandringar med bekväma boenden och god mat”. Fredrik berättar även om sitt cykeläventyr i Norge och om den kommande resan till norska skidorten Stranda.

Bokrelease och bubbel

Det var tajt! En timme innan jag och kollegan Karin Fingal öppnade dörrarna till releasepartajet kom böckerna ”Weekendvandra kring Göteborg – Västkustens vackraste vandringar med bekväma boenden och god mat” med expressbud från tryckeriet. 228 sidor med 15 olika weekendtips. Det var en riktigt go känsla att hålla ett nytryckt exemplar i höger hand, och ett bubbelglas i vänster :). Å ena sidan representerar boken slutet för ett långt och roligt projekt, å andra sidan början på ett nytt. Boken ska ju nämligen säljas också... Och av erfarenhet så är sambandet mellan antal timmar säljjobb (mejla, föreläsningar, telefonsamtal m.m.) och försäljning hyffsat linjärt.

Cykeltur med vacker utsikt

Jag kickstartade även hösten med en cykeltur till Norge. Fjordcyklingen blev inställd då stormen Knud kom i vägen. Det blev Hemsedal istället. Och där var det vackert! Första dagen då vi stod på toppen av ett berg och blickade ut över landskapet kommer jag sent att glömma. Framför oss var bergen kala, vackra och gråa. Under oss i dalgången var trädens löv gula. Nästan som guld. Som bonus uppenbarade sig även en regnbåge. Det var nästan för mycket naturupplevelse att ta in!

Äventyr på hemmaplan

Några dagar efter Norgeresan började löven att gulna här hemma i Göteborg, i alla fall de som inte föll av eller blev gula i somras... Det relativt stabila vädret har gjort att det blivit mycket hemmaäventyr. Tältning med kidsen, mtbcykling i massor och vandringar. Min upptäckarglädje för hemmaäventyr bara ökar och ökar, och jag hittar ständigt nya och roliga saker. Vandringsleder, vattenfall, grottor. Det finns överallt, gäller bara att leta.

Norska skidorten Stranda

Nu är det ganska så mycket jobb framför datorn. Som vanligt på höstarna. Leveranser, införsäljning och planering. En del av planeringen handlar om att jag och familjen åker till norska skidorten Stranda (kolla in den om du är i planeringsfasen för en vinterresa, det är Skandinaviens bästa skidort!) i fem veckor under kommande vinter. Så då kommer jag att ha ett 9-17 jobb :)

/Fredrik


Kom ihåg reseförsäkringen!

Vi har reseförsäkringar för alla typer av resor - oavsett om du ska på charterresa, vill backpacka, plugga utomlands eller ska åka på tjänsteresa.

 

Se alla våra reseförsäkringar

Vill du har fler tips?

Om du vill ha fler tips på din resa rekommenderar vi att du tar dig en titt på vår blogg.

 

Till bloggen