Georgien-vilket land!

29 mars

Har du varit i Georgien? Enligt vår äventyrare Fredrik är det ett land som man absolut kan besöka många gånger. Följ med till ett spännande land!

Jag har för första gången varit i Georgien. Jag visste ingenting om landet innan avresa och det jag vet nu är att jag vill tillbaka. Vilka berg! Och så genuint!

Vi flög till staden Batumi som ligger i Georgiens sydöstra del, vackert placerat intill Svarta havet. Därifrån åkte vi bil vidare norrut till bergsbyn Mazeri och vårt hotel Grand hotell Ushba. Hotellet ligger vid vägens enda långt inne i en dal. Det är det sista bebodda huset innan den södra gränsen till Ryssland. Landskapet runt om byn var berg, berg och berg. 

Under fyra dagar toppturade vi i bergsmassivet södra Kaukasus. Snön var fenomenal, vyern otroliga och skidåkningen intressant. På eftermiddagarna och kvällarna drack vi en och annan georgisk öl och åt lokal mat.

De minnen som kommer följa med mig längst från resan är djuren. Kor, hundar och katter gick fritt överallt. Det i sig är kanske inget speciellt, men det kändes spännande och genuint. Att komma ner från en topptur och gå på en gata sliten gata med stenhus och alla dessa djur.

Snart bär det av till norska Stranda. Då följer familjen med och det är första gången jag kan utöva mitt yrke som ett åtta till fem jobb och äta middag med mina barn på kvällen. Det ser jag fram emot!