Jag är äventyrare - men inte dumdristig

År 2015 sålde Patrik Enlund allt han ägde, sa upp sig från jobbet och gjorde sig av med sin lägenhet. Allt för att kunna leva sin dröm – att resa världen runt resten av sitt liv. Nu kan vi på Europeiska ERV stolt berätta att vi inlett ett sponsoravtal med Patrik och att vi kommer få ta del av hans äventyr här på bloggen framöver. Nedan följer en kort presentation som Patrik skrivit om sig själv exklusivt för oss.

Jag heter Patrik Enlund och är 28 år. Jag tröttnade på ekorrhjulet, sa upp mig från jobbet och sålde alla mina prylar. Målet: Resa världen runt för resten av mitt liv. Jag driver idag resesajten Ett annat liv där jag skriver om mina äventyr runt världen.

Jag kan inte leva ett liv där allting upprepar sig, jag måste ha något oväntat. Ett äventyr. Min mamma har tagit med mig ut på små och stora äventyr sedan jag började andas. Oavsett om det var att bygga ett sandslott eller åka med i en pulka bakom när mamma skidade fram i spåret. Äventyr präglade min uppväxt.

Många hör min historia, läser vad jag skriver och känner att de skulle vilja göra vad jag gör. Leva drömmen. Det gör jag. Jag lever min dröm. Men det är mycket att tänka på för att en dröm ska kunna bli verklighet. Drömmar händer inte bara. Du måste ta tag i dem.

Och det är inte alltid drömmen är en dans på rosor.

Under mina resor har mycket hänt. Jag blev bestulen på min nyinköpta Iphone en nyårsafton på Bali, förlorade min svindyra skaljacka som hade alla mina bankkort i innerfickan, på ett hostel i Tyskland snodde någon min Macbook och i Australien blev jag inlagd i tre dagar på sjukhus helt uttorkad med hög feber och svindel.

Utan en reseförsäkring hade jag varit utfattig, tvingats vända hem till Sverige och börja om. En reseförsäkring är den viktigaste utgiften du har under din resa.

Många tänker ”Det händer aldrig mig”. Sluta genast med det.

Jag har hittills varit förskonad (ta i trä) från allvarligare olyckor trots att jag hoppar fallskärm, dyker, klättrar i berg, forspaddlar, vandrar och cyklar mountainbike.

Jag är en äventyrare – men inte dumdristig. Därför är jag försäkrad hos Europeiska ERV med ”Backup Extended”.

Du följer mina äventyr på www.ettannatliv.se

Vill du har fler tips?

Om du vill ha fler tips på din resa rekommenderar vi att du tar dig en titt på vår blogg.

 

Till bloggen

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Namn
E-postadress
 

> Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev så godkänner du vår personuppgiftspolicy.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka

Du kanske också gillar:

Language