Med mountainbike över skog och mark

Den här gången berättar vår äventyrare Fredrik om de många fördelarna med att färdas på mountainbike när man ska ta sig över skog och mark. Vi får även ta del av några av hans bästa sommarminnen med familjen.

Så lider ytterligare en sommar mot sitt slut. Visst känns de alltid så korta?

För mig börjar sommaren ta slut när tveksamheten infinner sig för ett kvällsdopp i sjön nedanför huset. Luften börjar bli en blandning av den kyliga hösten och den varma sommaren. Det är väl först nu som badankorna skiljer sig från badkrukorna :)

I sommar har min cykel arbetat hårt. Dels för att jag håller på att göra boken om mountainbike kring Göteborg, men även för att det är såååå himla skoj. Jag skulle vilja skriva en lång kärleksförklaring till mountainbike. Men jag nöjer mig med usp:arna i korta drag. Det är lättillgängligt. Stigar finns nära i stort var man än bor. Det är klimatsmart. Bortser man från produktionen av cykeln så behöver man inte resa för att uppleva cyklingen. Det är spännande. Att swisha fram på en stig nära träda, över rötter och ner för hällar är spännande och utmanande. Det är för alla. Faktiskt, alla kan göra det. Börja med en grusstig i skogen. När det känns bra går man över till en skogsstig. När det känns bra börjar man lite mer utmanande skogsstig med rötter och stenar. Och så vidare. Känns det läskigt vid någon passage är det bara att gå förbi det med cykeln. Mountainbikecykling är en otroligt spännande aktivitet att uppleva naturen på!

En annan aktivitet som jag gillar att göra, framför allt med familjen (perfekt semesteraktivitet) är paddling. I sommar har vi paddlat ut till öar och på älvar. Det är enkelt att få med sig mycket packning och man kan ta sig till platser dit det inte är möjligt att gå. Sommarens mest minnesvärda paddling var från fastlandet ut till Hjältö strax norr om Orust. Där hittade vi en helt egen strand för bad och tältning. Det är ett sommarminne jag kan leva lääääänge på nu när vardagslivet tar vid igen.

Men det ska bli nya minnen. Bara för att vardagslivet börjar så försvinner varken naturen eller helgerna!

Vill du har fler tips?

Om du vill ha fler tips på din resa rekommenderar vi att du tar dig en titt på vår blogg.

 

Till bloggen

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Namn
E-postadress
 

> Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev så godkänner du vår personuppgiftspolicy.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka

Du kanske också gillar:

Language