Orkanen Florence - så gäller din försäkring

12 september

Orkanen Florence väntas nå USA i veckan. Orkanen är en kategori 4-orkan, vilket är näst högst på en femgradig skala. I USA bedömer man att Florence är så pass farlig att man redan evakuerat närmare 1,5 miljoner människor. Här kan du läsa mer om vad som är viktigt att tänka på om du påverkas av orkanen och hur du kan få hjälp av din försäkring hos oss.

Om du befinner dig i sydöstra USA

Vi rekommenderar att du håller dig informerad genom lokala medier och följer instruktioner och rekommendationer från myndigheterna. Vi rekommenderar även att du kontaktar Europeiska ERV Alarm på +46 770 456 920. Våra medarbetare på larmcentralen står i beredskap 24 timmar om dygnet för att hjälpa dig. Du bör även kontakta din resebyrå eller ditt flygbolag för att få information om eventuella ändringar i resplanen med tanke på orkanen. Glöm inte heller att kontakta nära och kära så de vet att du befinner dig i säkerhet.

Så gäller din försäkring vid evakuering

Om de lokala myndigheterna där du befinner dig beordrar en evakuering så täcker din försäkring de nödvändiga kostnaderna för transport, mat och hotell under evakueringen, du kan läsa mer om ersättningsnivåerna för våra olika försäkringar här. Utifall att du inte kan evakueras omedelbart hem till Sverige så kommer du evakueras till närmsta säkra område.

Om orkanen har en påverkan på lokala transportmedel

Kollektivtrafiken väntas påverkas av orkanens framfart. Om du har försäkringsmomentet Personförsening i din försäkring och missar ditt flyg, tåg eller annat transportmedel p.g.a. orkanens påverkan på trafiken så täcks du av din försäkring. Om du anländer i tid till flygplatsen och ditt flyg är inställt så är det ditt flygbolag eller researrangör du ska kontakta.

Om du planerar att resa till sydöstra USA

Om du planerar att resa till något av de områden som väntas påverkas av orkanen i USA så bör du överväga att ändra eller avbryta dina resplaner. Om du vill ha mer information om hur din försäkring gäller i förhållande till orkanen kan du kontakta vår kundservice på 0770 457 971 eller info@erv.se.

Telefontider kundservice:
måndag - torsdag: 08:30 - 16.30
fredag: 08.30 - 16.00


Kom ihåg reseförsäkringen!

Vi har reseförsäkringar för alla typer av resor - oavsett om du ska på charterresa, vill backpacka, plugga utomlands eller ska åka på tjänsteresa.

 

Se alla våra reseförsäkringar

Vill du har fler tips?

Om du vill ha fler tips på din resa rekommenderar vi att du tar dig en titt på vår blogg.

 

Till bloggen

Du kanske också gillar:

Flygplan

Air Berlin – det här bör du tänka på

Den 15 augusti 2017 ansökte det tyska flygbolaget Air Berlin om konkursskydd efter att ha hamnat på obestånd. Den tyska staten har dock beviljat bolag...

Dina rättigheter som resenär vid ett vulkanutbrott

Varningsnivån för vulkanaska från vulkanen Bárdarbunga har nu sjunkit till ”orange” efter att ha varit uppe i ”röd” under söndagen. Men alla som minns...

Bakterie

Svenskar riskerar att smittas av resistenta tarmbakterier på Thailandsresan

I en intervju med Sveriges Radio berättar forskaren och hygiensjuksköterskan Susanne Wiklund att en tredjedel av alla svenskar som reser till Thailand...