Par vid havet

Patrik Enlund - nu väntar ännu en dyksäsong

07 november

Längtar du efter ett friare och lättare liv fyllt av naturupplevelser och dykning? Då borde du ta del av det här inlägget av äventyraren Patrik Enlund där han berättar om hur det är att ha havet i Thailand som kontor.

Som dykare vill jag helst spendera varje vaken sekund under ytan. Simma med sköldpaddor, låta ögonen vila på alla färgnyanser bland tusentals koraller och få spendera tid med en mäktig Manta Ray. Om jag kunde skulle jag byta ut mina lungor mot gälar och leva där nere.

Efter att dyksäsongen tog slut i april blev det vandring på ”världens tak” och liftande i Rumänien, efter det åkte vi på roadtrip längs södra Englands dramatiska kustlinje och genom mysiga små byar med gamla hus. I september gjorde inte Skottland oss besvikna med alla sina öar, sjöar och berg.

Undervattensvärlden unik

Men för mig personligen finns det ändå inget som slår undervattensvärlden. Den är fantastisk. Därför är det med ett stort lyckorus och fjärilar som kittlar ända från maggropen och upp till halsmandlarna som jag nu äntligen kan utropa: ”Jag är tillbaka”.

Jag är tillbaka i Thailand. Till hettan i luften och på tallriken, till färska kokosnötter på stranden, till smärtsamt vackra solnedgångar, till de trevliga thailändarna och de 30-gradiga vattnen.

I helgen gjorde jag mitt första dyk efter sex månader på torra land. Allt gick bra och nu kan vi kickstarta dyksäsongen på riktigt. Äntligen!

Turisterna är på väg 

Högsäsongen är här och snart invaderas ”The land of smiles” av hundratusentals turister. De flesta vill snorkla eller dyka och det är mitt jobb att visa dem våra vackra rev och lära dem att ta ansvar genom att inte röra, störa eller skräpa ner.

Vi människor är gäster i havet och det är vår plikt att respektera den värld som inte är vår. Det är fiskarnas och alla andra vattenlevande djurs och organismers hem.

Jag tittar ut över relingen på båten och låter en djup suck av njutning leta sig hela vägen från tårna och upp genom kroppen. Jag kan återigen säga när jag tittar ut över det stora blå: ”Det här är mitt kontor”.

Du kan följa Patriks resande livsstil på www.ettannatliv.se


Kom ihåg reseförsäkringen!

Vi har reseförsäkringar för alla typer av resor - oavsett om du ska på charterresa, vill backpacka, plugga utomlands eller ska åka på tjänsteresa.

 

Se alla våra reseförsäkringar

Vill du har fler tips?

Om du vill ha fler tips på din resa rekommenderar vi att du tar dig en titt på vår blogg.

 

Till bloggen