Patrik Enlund - En galet rolig dag i canyonen, hög på adrenalin

19 december

I det här inlägget får vi följa med äventyraren och livsnjutaren Patrik Enlund på hans äventyr i en canyon i Nya Zeeland. Med enbart sele, rep och hjälm låter han sig firas ner för klippväggar och vattenfall med tusentals liter vatten forsandes över huvudet...

Flera tusen liter vatten kastas över kanten och landar rakt på min hjälm. Jag kan knappt hålla ögonen öppna för allt vatten. Där står jag på en lodrät klippvägg långt ute i skogen. Jag är mitt i ett vattenfall i Nya Zeeland. "Hur sjukt coolt är inte detta” tänker jag samtidigt som jag matar på med mer rep och sakta börjar gå neråt längs klippväggen.

Jag firar mig ner med ett rep som sitter fast i min sele. Detta kallas på engelska för ”canyoning”. Vi är en grupp på fem personer som tar oss ner genom en canyon under en hel dag. En flod har under miljoner år snirklat sig ner genom dalen med ett tiotal vattenfall och flera pooler som resultat. Perfekt för oss som har galna äventyr i sikte.

På med sele, våtdräkt, hjälm och sen är det bara att ge sig av. Våra tre guider Wayne, Gav och Gareth har packat rep och karbiner och allt annat vi behöver för att vara fullkomligt säkra där ute i vildmarken.

Vi firar oss ner mitt i vilt forsande vatten, glider ner i naturens egen rutschkana, hoppar från en 14 meter hög klippa ner i vattnet och åker zipline över trädtopparna. Jag vet inte om det är möjligt att få in mer äventyr på en dag. Adrenalinet och endorfinerna rusar runt i kroppen. Kroppen som bara bubblar av skratt och lycka under hela dagen. Det är det här jag lever för. Jag känner mig aldrig så levande som när jag gör något som är lite farligt. Living on the edge, liksom.

Det här är hittills en av de coolaste sakerna jag upplevt under min tid i Nya Zeeland. Men mer ska det bli, vem vet vad som väntar runt hörnet?

/Patrik

Följ Patriks alla äventyr i Nya Zeeland på: www.ettannatliv.se


Kom ihåg reseförsäkringen!

Vi har reseförsäkringar för alla typer av resor - oavsett om du ska på charterresa, vill backpacka, plugga utomlands eller ska åka på tjänsteresa.

 

Se alla våra reseförsäkringar

Vill du har fler tips?

Om du vill ha fler tips på din resa rekommenderar vi att du tar dig en titt på vår blogg.

 

Till bloggen

Du kanske också gillar:

Så kan du jobba inom dykning

Våra gästbloggare Sandra och Assar är dykinstruktörer på ön Koh Tao i Thailand. De skriver för oss varje månad om allt som har med dykning, Thailand o...

Teaser

Fem frukter vi inte visste fanns

Nu är det dags för ett nytt inlägg av den bloggande seglarfamiljen Hammarberg. Den här gången presenterar familjen en rad exotiska frukter som du förm...

Jordglob i hand

Om kultur – och 4 sätt att undvika en kulturkrock

När vi reser till andra länder säger vi ofta att vi upplever andra kulturer. Men vad betyder egentligen ordet kultur? Och hur ska man förhålla sig til...