Så maximerar du ledigheten våren 2020

Under våren avlöser de röda dagarna varandra på löpande band, men hur gör man egentligen om man vill maximera sin ledighet? Vi berättar hur du bäst använder dina surt förvärvade semesterdagar.

Planerar du att resa utomlands under vårledigheterna?

Då rekommenderar vi att du tar dig en titt på våra reseförsäkringar >

Så maximerar du ledigheten under påsken

Påskhelgen infaller mellan 9-13 april i år. Vare sig du längtar efter att resa utomlands, umgås med familj och vänner eller att stilla meditera över Jesus död och återuppståndelse så finns det knep för att maximera påskledigheten. 

Liten påskledighet
Om du tar ledigt 6:e, 7:e, 8:e och 9:e april så skrapar du ihop 10 dagars obruten ledighet (4:e april t.o.m. 13:e april).

Stor påskledighet
Om du är beredd att ta ut 8 semesterdagar, d.v.s. 6:e, 7:e, 8:e, 9:e april samt 14:e, 15:e, 16:e och 17:e april, så landar du på hela 16 dagars obruten ledighet (4:e april - 19:e april).

Observera att skärtorsdagen (9:e april) är halvdag för många.

Så maximerar du ledigheten under Valborg och 1 maj    

För den ledighetstörstande kanske inte Valborg och 1 maj låter som så mycket att hurra för, men här kanske faktiskt en hel del ledighet att hämta för den som har koll på sin almanacka. Genom att ta ledigt 27:e, 28:e, 29:e och 30:e april kan du nio dagars obruten ledighet (25:e april t.o.m. 3:e maj).

Observera att vissa t.o.m. kan komma undan med att enbart ta ledigt i tre dagar, det är lite beroende på hur du jobbar under valborgsmässoafton. 

Så maximerar du ledigheten under Kristi himmelsfärd

Kristi himmelsfärdsdag har firats ända sedan 300-talet och då denna helg bygger på måncyklerna så infaller dagen vid olika datum olika  år. Just i år är det dock 21 maj som gäller. Det innebär att du genom att ta ledigt 18:e, 19:e, 20:e och 22:a maj så får du hela nio dagars obruten ledighet (16:e - 24:e maj).

Pingst och nationaldagen

När det kommer till pingstdagen och Sveriges nationaldag så måste vi dessvärre berätta att vi har dåliga nyheter. Båda dagarna infaller på helgdagar, så dessvärre finns det inte så mycket att maximera när det kommer till ledighet i anslutning till dessa helgdagar i år.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Namn
E-postadress
 

> Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev så godkänner du vår personuppgiftspolicy.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka

Du kanske också gillar:

Language