Weekendresa till Europa i vår – tips på resmål

22 mars

När vårsolens värmande strålar börjar kika fram bakom molnen, vad passar då väl bättre än att ge sig iväg på en weekendresa och upptäcka nya platser. Oavsett om du vill shoppa, uppleva kultur, njuta av god mat och dryck eller kanske bara njuta av några lediga dagar utan måsten så finns det en plats för dig.

London

London toppar ofta listan över vilken stad vi helst åker till och det är en fantastisk destination för de som gärna vill åka på en weekendsemester. Med sina åtta miljoner invånare lockar London med förstklassig shopping, fotboll, sightseeing och kultur. Några av de mest populära sevärdheterna är självklart Buckingham Palace, Piccadilly Circus och Big Ben. En hänförande utsikt över hela staden får du genom att boka en tur med London Eye. Du får heller inte gå miste om en picknick i Hyde Park eller en promenad genom stadsdelen Notting Hill, när våren knackar på dörren. London är värt att åka tillbaka till, för här finnas alltid något nytt att upptäcka.

Rom

En weekendresa till Rom är en riktig klassiker, en stad där du får en väldigt speciell upplevelse som erbjuder både kultur och förstklassig mat. När du strosar genom gatorna kan du känna historiens vingslag, något som kan skicka dig på en resa tillbaka i tiden. En paus är aldrig fel, varför inte slå dig ned på en de många piazzorna och njuta av din favoritpasta, ett glas vin eller kanske en glass. Eller varför inte göra som italienarna och dricka en riktigt god espresso i solen på ett café. Rom är fullt av sevärdheter och vill du se de mest kända ska du besöka Colosseum, Peterskyrkan och Vatikanen. Faktum är att Rom bjuder på så många upplevelser att det är svårt att hinna med allt under en weekend – därför är det en stad som du alltid kan åka tillbaka till.

Paris

Paris kallas med det rätta, kärlekens stad, och har man en gång varit här förstår man varför. Romantiska promenadstråk, fantastisk arkitektur och kulinariska läckerheter vid varje gathörn. Åker du hit blir du inte besviken, eftersom Paris har allt du kan önska för en weekendresa. Varje år besöker 30 miljoner turister Paris, vilket gör den till en av världens mest besökta städer. Några av sevärdheterna som du inte vill missa är Eiffeltornet, Louvren och Notre Dame-katedralen. Vi kan även rekommendera det mysiga Marais-kvarteret, vilket är Paris äldsta och en av de mest populära idag. Här finns fantastiska byggnader, medeltida gator och kultur med små butiker, barer, restauranger och caféer. Marais-kvarteret är perfekt att utforska på en söndag då många butiker, restauranger och kaféer är öppna, vilket inte är vanligt i resten av Paris.

Weekendresa med barn

Planerar du en weekendresa tillsammans med ditt barn? Oavsett om du reser med ett större eller mindre barn krävs det lite mer planering. Här har vi samlat våra bästa tips om hur du reser med ditt barn så enkelt som möjligt, oavsett om du reser i Europa eller längre bort. Läs våra tips här.

Checklista inför din weekendresa

  • Kontrollera att ditt pass är giltigt de kommande 6 månaderna.
  • Kontrollera din biljett, och checka eventuellt in dagen innan avresa.
  • Ha namnet och adressen på ditt hotell nära tillhands, så att du kan visa det för taxichauffören när du anländer.
  • Ta med två olika bank- eller kreditkort utifall du skulle bli av med ett av dem. Glöm inte att ringa och spärra ditt bankkort direkt om du skulle bli bestulen.
  • Ta med lite kontanter i den lokala valutan, om du till exempel ska dricksa vid restaurangbesök. Ha inte på dig för mycket kontanter, och se till att förvara dem väl dolt i en innerficka eller liknande.
  • Har du speciellt insatta mediciner som du inte klarar dig utan? Läs våra tips till dig som reser med medicin.
  • Kolla upp om du behöver vaccinera dig mot t.ex. hepatit A, B eller C. I Landsguiden hittar du förutom viktig information om vaccinationer, även råd om visum och valuta.
  • Se över din reseförsäkring. Är du fullt skyddad om ditt bagage försvinner under resan eller om du blir bestulen på värdesaker? Läs mer om vår reseförsäkring Weekend här, specialutformad för weekendresor!