Europeiska ERV lanserar ny försäkring för hyrt semesterboende

Den 1 juni 2019 lanserade Europeiska ERV en helt ny försäkring – Semesterboende anpassad för de som hyr sitt semesterboende, t ex sommar- eller fjällstuga, lägenhet, husbil/husvagn samt boende hyrt via Airbnb. Försäkringen är den första i sitt slag på den svenska marknaden.
-Att planera och boka sin semester på egen hand har länge varit en trend och vi ser även att allt fler hyr sitt boende av privatpersoner, istället för via en arrangör eller hotellanläggning, till exempel via Airbnb, säger Andreas Sandin, Country Manager/Nordic CSO för Europeiska ERV. Många reseförsäkringar, inklusive hemförsäkringar, täcker boende på hotell och liknande men saknar ibland skydd för boende bokat direkt av privatperson, och där såg vi ett behov. Nu har vi en försäkring som täcker även det.
   
I undersökningen ”Resebarometern” som Europeiska ERV genomförde tillsammans med resemagasinet Vagabond i våras kunde man även se att inrikesresorna ökar tillsammans med inkommande besök. Klimatpåverkan och miljömedvetenhet tros vara några av faktorerna bakom ökningen.
  
Efterfrågan på boende i stugor och på campingar har ökat och även där passar vår nya försäkring in, fortsätter Andreas Sandin. Nu spelar det ingen roll hur eller var du bor på din semester, nu finns en försäkring som passar alla semesterboenden. Det ska vara lätt att välja försäkring och känna sig trygg under hela sin resa.
     
Försäkringen är ett kombinerat försäkringsskydd och avbeställningsskydd vilket betyder att den gäller både före och under resan. Andra fördelar är att den även ersätter  outnyttjade evenemangsbiljetter. För katt- eller hundälskare som gärna vill ta med sitt husdjur på semestern finns ett separat skydd som ersätter veterinärkostnader om något skulle hända under resan.  
 
För mer information
Andreas Sandin, Country Manager/Nordic CSO
Europeiska ERV
Tel: 070-620 12 93  E-post: andreas.sandin@erv.se 

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language