Sverige

Omvänd reseförsäkring

Försäkring för utländska besökare

Om du ska få besök från familj, släkting eller vän som inte som inte är medborgare i EU-land så behöver denne en s.k. omvänd reseförsäkring, även kallat besöksförsäkring. På den här sidan berättar vi mer om vad en besöksförsäkring är och varför den är viktig.

Vad är en omvänd reseförsäkring?

Omvänd reseförsäkring - även kallat besöksförsäkring -  syftar på att försäkringen är till för icke EU-medborgare som kommer på besök till Sverige. En besöksförsäkring täcker för akut sjukvård, hemtransport m.m. när besökaren befinner sig i Sverige. En besöksförsäkring gäller för vistelser i Sverige på maximalt 90 dagar. Försäkringen måste alltid köpas redan innan man anländer till Sverige.

När behövs en besöksförsäkring (omvänd reseförsäkring)?

En besöksförsäkring är ett måste om besökaren är medborgare i ett land utanför EU. Försäkringen är oftast ett krav för att besökaren ska få visum till Sverige.Oftast är det den som ska ta emot besöket som måste teckna försäkringen här i Sverige.

Här kan du läsa mer om vad som krävs för att få visum till Sverige och vilken typ av försäkring som behövs >

Vad gör man om vistelsen är längre än 90 dagar?

Du kan läsa mer om vad som gäller för besökare som planerar att vistas i Sverige längre än 90 dagar på Konsumenternas.se.


Besöksförsäkring

Försäkring för dina utländska gäster som är medborgare i land utanför EU. Försäkringen täcker sjukvårdsbelopp på upp till 30 000 Euro. 

 

Läs mer