Danmark
Reseförsäkring Danmark
Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.
Landsinformationen på denna webbplats har översatts med hjälp av maskinöversättning av vår partner. Arbete har utförts för att tillhandahålla en så korrekt översättning som möjligt, dock ska du som läsare ha i åtanke och acceptera att ingen automatisk översättning är perfekt och bör inte heller läsas eller tolkas som så. Landsinformationen är inte avsedd att vara en källa till råd eller handling baserat på det material som presenteras. Ingen garanti antyds eller ges, inga anspråk eller rättsliga åtgärder accepteras.
Översikt
Danmark är fortfarande ett lågriskland. Detta stöds av brist på äkta väpnad konflikt och hot mot civila krig som finns i Danmarks geografi. Som en stabil och demokratisk stat är Danmark fri från många av de faktorer som främjar betydande hot. Landet fortsätter att bli utsatt för hot som är förknippade med terrorism, av vilka mycket är anpassat till landets förändrade demografiska och kulturella identitet. Framtida terrorismhot mot Danmark är fortsatt konkreta möjligheter.
Hälsa, sjukdomar och vaccination
Inga speciella vaccinationer/immuniseringar krävs för resor till Danmark. Se till att du är uppdaterad om rutinvacciner innan din resa. Följande vaccinationer rekommenderas: mässling-påssjuka-röda hund (MMR), stelkramp-difteri-kikhosta, polio och influensa.
Risk för fästingburen hjärninflammation finns på ön Bornholm.
Kranvatten är säkert att dricka i Danmark.
Utmärkt medicinska anläggningar är allmänt tillgängliga i Danmark. I Grönland och Färöarna är medicinska anläggningar begränsade och evakuering kan krävas för allvarlig sjukdom eller skada. Nödläkarmedicinering är gratis, men patienterna debiteras för uppföljning.
Pass
Medborgare i länder som är fullständiga Schengenmedlemmar behöver inte pass för inresa till Danmark, eftersom ID-kort räcker som bevis på europeiskt medborgarskap. Medborgare i alla andra länder behöver ett pass. Pass måste vara giltiga i minst tre månader utöver vistelsens längd för tredjelandsmedborgare. EU-medborgare kräver giltighet under hela vistelsen.
Medborgare från länder utanför Schengen, som Storbritannien, behöver sina pass.
Visum
Innehavare av brittiska pass behöver inget visum. Medborgare i Australien, Kanada, USA, Japan och andra länder som har ett "Visa Scheme Agreement" i kraft med Danmark behöver inget visum för vistelser upp till tre månader.
Förfrågningar om visum ska ställas till den danska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland. Om det inte finns någon ambassad eller konsulat bör du vända dig till den som är ansvarig för ditt land, vanligtvis i ett grannland.
Alla icke-EU-medborgare behöver ett arbetstillstånd för att arbeta i Danmark. Arbetstillståndsvisum för landet kan vara svårt att få.
Resenärer kan hitta information om vilka nationaliteter som kräver Schengenvisum för inresa i Danmark på Europeiska kommissionens webbplats för visumpolicy . Ytterligare information finns också på den danska regeringens webbplats för reseinformation .
- Huvudstad: Köpenhamn (630 000 invånare)
- Religion: Kristendomen
- Tidszon: UTC+01
Landets nödnummer
- Polis: 112
- Brandkår: 112
- Ambulans: 112
- {{originalfilename}} x
Kan jag boka försäkring till landet?
Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i, med undantag för avrådan gällande Covid-19. Vänligen se listan UD avråder för mer information, samt mer information om Covid-19 och våra försäkringar här >
Du glömmer väl inte reseförsäkringen?
Sök pris och boka