Reseförsäkring efter 45 dagar

Reseförsäkring efter 45 dagar

Om du ska vara bortrest en längre period är det viktigt att du ser över dina försäkringar - reseskyddet i hemförsäkringen gäller vanligtvis inte längre än 45 dagar. Därefter står du helt oskyddad om du till exempel skulle bli allvarligt sjuk eller skadad under din resa. Det är därför viktigt att du tar reda på om du behöver en utökad reseförsäkring. Här kan du läsa mer om vilka av våra olika reseförsäkringar som passar för resor som är längre än 45 dagar.

Semesterresa längre än 45 dagar

Om du ska resa bort på en lite längre semesterresa rekommenderar vi Reseförsäkring Ung, Reseförsäkring Bas eller Reseförsäkring Plus. I samtliga av försäkringarna ingår skydd för akut sjukdom och olycksfall vid resor över 45 dagar. Observera att Reseförsäkring Ung har en åldersgräns på 35 år.  

Backpacker

Om du planerar att vara borta en längre tid som backpacker eller för att ströjobba utomlands rekommenderar vi vår Reseförsäkring Backpacker. Försäkringen passar utmärkt för dig som vill ge dig ut på en längre resa och samtidigt hålla nere kostnaderna. Observera att Backpacker har en åldersgräns på 35 år.

Studera utomlands

Om du ska studera utomlands eller jobba som Au pair är du förmodligen borta mellan sex månader upp till tre år. I så fall rekommenderar vi vår studentanpassade försäkring; Reseförsäkring Student. Försäkringen täcker bland annat för försenat bagage, sjukvård och outnyttjade kursavgifter. Observera att Reseförsäkring Student har en åldersgräns på 45 år.

Extremsport

Om du ska utöva riskfyllda, extrema sportaktiviteter på din utlandsresa- till exempel åka skidor off-pist, klättra i berg utan guide eller liknande- rekommenderar vi vår Reseförsäkring Extremsport. Försäkringen omfattar både dig och din dyrbara utrustning.

Tre tips vid resor längre än 45 dagar:

  • Reseskyddet i hemförsäkringen gäller oftast inte mer än 45 dagar (vissa bolag har upp till 60 dagar). Kontrollera vad som gäller med ditt försäkringsbolag.
  • När reseskyddet i hemförsäkringen upphör måste du skaffa en separat reseförsäkring som täcker eventuella dyra sjukvårdsvistelser och hemtransport.
  • Skaffa alltid reseförsäkring för hela perioden du ska vara borta innan du reser. Det kan vara svårt att få reseskyddet förlängt om det hinner gå ut medan du är borta. 

 

Vill du kontakta oss? 

På sidan kontakta oss hittar du såväl telefonnummer och mejladresser som våra öppettider och besöksadress.

 

 

Kontakta oss