Reseförsäkringar för den digitala nomaden

För den digitala nomaden är ett café i Paris eller en strand på Bali en lika självklar arbetsplats som ett mörkt kontor hemma i ett snöklätt Sverige. För den som jobbar utomlands i perioder är det samtidigt viktigt att tänka på att man är rätt försäkrad. På den här sidan kan du läsa mer om vilka reseförsäkringar vi rekommenderar för dig som digital nomad.

Jobba hemma utomlands

Bär du en dröm om att kunna arbeta hemma i ett annat land? Du är inte ensam. Att få spendera mer tid i sitt semesterboende, eller hyra en lägenhet utomlands under några månader, lockar många svenskar. Ofta sätter ekonomin stopp för total ledighet flera månader i sträck, och allt fler väljer därför att fortsätta jobba hemma utomlands.

Reseförsäkring Ung, Bas och Plus - Flexibla försäkringar för en flexibel livsstil

Digitala nomader är ingen enhetlig grupp, allas förutsättningar ser olika ut. Vissa är utomlands kortare perioder, andra längre. Vissa har med sig dyr utrustning, andra knappt någon utrustning alls. När förutsättningarna ser så olika ut så kan det vara skönt att kunna välja och anpassa sin försäkring efter rådande behov. Det är därför vi tycker att du ska ta dig en titt på Ung, Bas och Plus och välja den försäkring som passar just dig bäst.

 • Tre olika försäkringar med tre olika prisklasser och omfattningsgrad.
 • Du väljer själv om försäkringen ska fungera som ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen eller som en reseförsäkring som kan stå på helt egna ben.
 • Möjlighet att välja tillval så att försäkringen passar för just din resa. Här kan du bl.a. välja extra skydd för din ägodelar (bagageskydd) och extra skydd för egen eller hyrd sportutrustning.
 • Skydd för sjukdom och olycksfall ingår automatiskt i försäkringarna på resor som överstiger 45 dagar (reseskyddet i hemförsäkringen är oftast inte giltigt mer än 45 dagar).
 • Om du saknar hemförsäkring och vill att sjukdom och olycksfall ska ingå från dag 1 av resan så kan du lägga till det som ett tillval.
 • Samtliga försäkringar kan tecknas för resor på upp till 365 dagar.

Den stora fördelen med dessa försäkringar är att du endast betalar för det du vill ha! För varför betala för ett dyrt försäkringsmoment som sjukdom och olycksfall om du ändå har det via reseskyddet i din hemförsäkring de första 45 dagarna?

Reseförsäkring Extremsport - för riskfyllda aktiviteter på resan

Vi på Europeiska ERV är ett av få försäkringsbolag som har en specialförsäkring som gäller vid riskfyllda aktiviteter - Reseförsäkring Extremsport. Livet som digital nomad handlar till viss del om att jobba och leva efter sina egna villkor. När man befinner sig utomlands finns det förmodligen mycket man vill prova, men det är viktigt att tänka på att det finns aktiviter som inte täcks av vanliga reseförskringar.

Riskfyllda aktiviteter

Gensamt för s.k. riskfyllda aktiviteter är att de inte täcks av vanliga reseförsäkringar. Detta innefattar sporter och aktiviteter som t.ex. bergsbestigning, motorsport, extremskidåkning, djuphavsdykning m.m. Mer info>

Om du ska ägna dig åt riskfyllda aktiviteter under din resa så är det viktigt att du även är rätt försäkrad.

Semesterboende - En försäkring både innan och under din resa

Planerar du att hyra en lägenhet, ett hus eller en bungalow för att jobba hemifrån utomlands? Med vår försäkring Semesterboende är du försäkrad inom Sverige och EU/EES både inför din resa och under din resa. Det innebär bland annat att du har en försäkring som ersätter om du skulle bli sjuk eller skada dig och inte kan åka på din resa, eller om något skulle gå sönder i boendet under din vistelse. 

Att på eget bevåg arbeta på ditt nuvarande jobb i ett annat land behöver inte vara krångligt så länge du är rätt försäkrad.

Vi rekommenderar att du - redan innan du reser iväg - ställer dig följande frågor:

 • Hur länge kommer jag befinna mig utomlands?
 • Har jag en hemförsäkring, och hur länge är reseskyddet i min hemförsäkring giltigt?
 • Kommer jag ägna mig åt s.k. riskfyllda aktiviteter som inte täcks av eventuellt reseskydd i min hemförsäkring?
 • Kommer jag ha med mig dyr utrustning på resan som jag vill försäkra?
 • Här kan du läsa om hur man blir en digital nomad >