Om Europeiska ERV

I Sverige är Europeiska ERV en av de största aktörerna för privat- och tjänstereseförsäkringar och varje år försäkrar vi 1,2 miljoner resenärer och 7 miljoner bank- och kreditkort. Europeiska ERV är en del av den tyska försäkringskoncernen ERGO.

Nordiskt bolag

Den 11 oktober 2017 genomgick Europeiska ERV och Europæiske Rejseforsikring A/S en fusion och bildade ett starkt nordiskt bolag. Europeiska ERV blev därmed filial till Europæiske Rejseforsikring A/S och det nya juridiska namnet är Europeiska ERV Filial. Den enda skillnaden som du som kund eller samarbetspartner kommer att märka av är att Europæiske Rejseforsikring A/S numera står som försäkringsgivare, i övrigt är allt samma som tidigare. Fusionen påverkade inte våra avtal, premier, service, tillgänglighet, klagomålshantering eller kvaliteten på våra produkter.

Både vi och våra kunder kommer även efter sammanslagningen att omfattas av svenska konsumenträttsliga regler.

Europeiska ERV är medlem i ITIA

Att vara medlem i ITIA (International Travel Insurance Alliance) innebär att man är del av en internationell gemenskap. ITIA består av en sammanslutning av internationella företag som erbjuder reseförsäkringsprodukter och andra reserelaterade tjänster. ITIA har sitt huvudkontor i München och gick innan oktober 2018 under namnet ETIG.

Europeiska ERVs ledningsgrupp

Europeiska ERVs ledningsgrupp består av fyra personer; Beata Kalitowska (CEO), Peter Steen Olsen (CFO), David Kraul (COO) och Andreas Sandin (CSO).

Styrelsen
Christof Flosbach Styrelseordförande
Oliver Wild Styrelsemedlem och ordförande i revisionskommitén
Gabriele Bayer Styrelselemedlem och medlem i revisionskommitén
Anja Berner Styrelselemedlem
Peter Fobian Arbetstagarrepresentant inom styrelsen
Christian Søndergaard Arbetstagarrepresentant inom styrelsen

 

Europæiske Rejseforsikring A/S styrelse har upprättat en revisionskommité som består av 3 styrelsemedlemmar:

Revisionskommitén
Oliver Wild Styrelsemedlem och styrelseordförande i revisionskommitén
Christof Flosbach Styrelsemedlem och medlem i revisionskommitén
Anja Berner Styrelsemedlem och medlem i revisionskommitén

Organisationsschema

ERVNordic2020_webb.jpg

OBS! Klicka på bilden ovan för att se en större version.

Experter på tryggt och säkert resande

Vi kan det vi försäkrar. Vi har varit överallt i världen; rest mer och längre än de flesta. Det har gett oss oändlig erfarenhet av resandets alla sidor och gedigen kunskap om säkert resande.

Som ett stort, internationellt försäkringsbolag med servicenät över hela världen kan vi ge våra kunder ett tryggt och säkert resande. Europeiska ERV bildades 1920 så vi har även lång erfarenhet, över 100 år.ERV Worldwide

ERV koncernen har sitt huvudkontor i Tyskland och totalt finns vi i 16 länder. Nedan finner du information om våra systerbolag.

Våra systerbolag i världen

Tyskland

Die ERV - Meine Reiseversicherung für Urlaubs- und Geschäftsreisen. Auslandskrankenversicherungen, Reiserücktrittsversicherungen online buchen.

Europäische Reiseversicherung AG
Rosenheimer Str. 116
81669 Munich
Germany
contact@erv.de

www.reiseversicherung.de

Danmark

Europæiske Rejseforsikring har gennem 80 år specialiseret sig i rejseforsikring og med at skabe tryghed og sikkerhed på rejsen.

Europæiske Rejseforsikring A/S
Frederiksberg Allé 3
1790 Copenhagen
Denmark
info@europaeiske.dk

www.europaeiske.dk

Italien

ERV Italia, Specialista nelle Assicurazioni Viaggi, dal 1907 tutela i propri clienti dagli imprevisti occorsi in viaggio. A seconda del grado di copertura e della spesa che vuoi sostenere, crea il prodotto su misura per te!

Europäische Reiseversicherung AG
sede secondaria in Italia
Via G. Washington, 70
20146 Milan
Italy
info@erv-italia.it

www.ergoassicurazioneviaggi.it

Spanien

Europea de Seguros es la única compañía especializada en seguros de viaje. Con nuestro seguro de viaje, estarás y viajarás tranquilo.

Compañía Europea de Seguros S.A.
Av. de la Vega, 24
28108 Alcobendas-Madrid
Spain
info@europeadeseguros.com

www.ergo-segurosdeviaje.es

Polen

ERV Polska - Twoje ubezpieczenie podróży. Beztroskie podróże dzięki szerokiej ofercie ubezpieczeń turystycznych - indywidualnych i biznesowych.

EUROPEJSKIE
Europäische Reiseversicherung AG
Oddizial w Polsce
ul. Chmielna 101/102
80-748 Gdansk
Poland
poczta@erv.pl

www.ergo-ubezpieczeniapodrozy.pl

Storbritannien

ERV.co.uk provides a wide range of travel insurance products from Single trip policies through to more specialist cover such as Backpackers.

ETI – International Travel Protection (ERV UK)
Albany House
14 Bishopric
Horsham
RH12 1QN
England
eti@travel-insurance.com

www.ergotravelinsurance.co.uk


Förändrad lagstiftning för Europeiska ERVs moderbolag

Europeiska ERV är sedan 2017 en svensk filial till det danska försäkringsbolaget Europæiske Rejseforsikring A/S. Den danska riksdagen beslutade nyligen att den s.k. Garantifonden - som skyddar privatkunder om ett danskt försäkringsbolag skulle gå i konkurs - fr.o.m 1 januari 2019 endast ska omfatta personer bosatta i Danmark.

Vad innebär beslutet för mig som kund hos Europeiska ERV?

Någon motsvarighet till Garantifonden finns inte i Sverige. När lagen träder i kraft kommer alltså du som försäkringstagare ha ett lika gott skydd som kunderna hos andra svenska försäkringsbolag. Garantifonden innebar bara att du fick ytterligare ett skydd, d.v.s. ett skydd som inte hade funnits till att börja med om vi inte hade varit en filial till ett danskt bolag.

Lagändringen påverkar inte din försäkring eller ditt försäkringsskydd. Efter att lagändringen träder i kraft den 1 januari 2019 har du ett lika gott skydd som tidigare.

Frågor och svar gällande förändrad lagstiftning:

 • Varför informerar ni om detta?
  Trots att den här förändringen inte påverkar ditt försäkringsskydd – och inte heller skyddet av dina och våra andra kunders inbetalade premier – så är vi enligt dansk lag skyldiga att informera er om den här lagändringen.
 • Berörs jag av ändringen?
  Alla Europeiska  ERVs privatkunder omfattas av ändringen. Då någon motsvarighet till Garantifonden inte finns i Sverige kommer våra kunder ha samma goda skydd som kunderna hos andra försäkringsbolag på den svenska marknaden även efter ändringen hos danska Garantifonden träder i kraft.
 • Finns det risk för att ni går i konkurs?
  Nej. Europeiska ERV är ett företag med stabil ekonomi. Vi följer de lagar som gäller för att bedriva försäkringsverksamhet och som kräver att vi sätter undan pengar för att kunna betala ut de ersättningar som våra kunder har rätt till oavsett vad som händer.
 • Har jag något skydd om ni ändå skulle gå i konkurs?
  ​Ja, du har samma skydd som alla kunder till svenska försäkringsbolag. Garantifonden innebar bara ett ytterligare skydd som inte hade varit aktuellt till att börja med om vi inte hade varit en filial till Danmark.
 • Varför påverkar det här Europeiska ERV som har sin verksamhet i Sverige?
  Europeiska ERV är en svensk filial till ett danskt försäkringsbolag. Svensk lag gäller för våra avtal med dig som svensk kund och vi betalar skatt i Sverige. Men vi står under tillsyn av Finanstilsynet, som är den danska motsvarigheten till Finansinspektionen, och vi påverkas även av danska lagar.
 • Påverkas mina försäkringar hos Europeiska ERV av den här ändringen?
  Nej. Dina försäkringar påverkas inte överhuvudtaget.
 • Hur gör jag om jag har frågor angående detta?
  Om du har några frågor är du välkommen att ringa oss på 0770 456 900. Vår kundtjänst har öppet alla vardagar mellan kl. 09.00 – 16.00.

Halvårsrapporter

Language