Reseförsäkring

Hitta den bästa reseförsäkringen för just din resa

För att göra det enklare för dig inför ditt val av reseförsäkring har vi här samlat viktig information du kan behöva. Via länkarna kan du sedan läsa mer om de olika reseförsäkringarna vi erbjuder, eller tips och information gällande specifika typer av resor. Skulle du fortfarande känna dig osäker på vilken försäkring som lämpar sig bäst för just din semester är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice för assistans.
Reseförsäkring för alla

Reseförsäkring för alla

I vårt utbud av reseförsäkringar har vi något för alla – vare sig du vill försäkra din resa, ditt semesterboende eller ha ett bra avbeställningsskydd. I våra reseförsäkringar Bas och Plus hittar du dessutom flera möjliga tillägg för att enkelt anpassa skyddet efter dina specifika behov. Läs mer om dessa produkter här:

Reseförsäkring för unga

Reseförsäkring för unga

För dig som ung resenär erbjuder vi flera olika reseförsäkringar. Allt från en omfattande standardförsäkring till olika paket för dig som t.ex. ger dig ut i världen med endast en ryggsäck, eller dig som vill utföra extremsport. Vi rekommenderar att du kikar närmre på någon av dessa reseförsäkringar inför din resa:

Reseförsäkring för långresor

Reseförsäkring för dig som är borta mer än 45 dagar

Ska du ut och resa under en längre period är det extra viktigt att du ser över ditt reseskydd. Skyddet i din hemförsäkring sträcker sig nämligen inte alltid över dessa dagar. Är det dags för långsemester, hyr du kanske boende för din vistelse, eller ska du kanske studera utomlands? Då tipsar vi om dessa reseförsäkringar från oss på Europeiska ERV:

Reseförsäkring i färdig paketlösning

Med våra färdiga paket får du en reseförsäkring som är speciellt anpassad till resans syfte. Vare sig du åker med kompisgänget, släkten eller familjen och vill att alla ska ha samma skydd, är på väg på ditt livs första backpackingresa eller bejakar din äventyrliga sida med en extremsport så hjälper vi dig till en tryggare resa. Läs mer om våra färdiga reseförsäkringspaket:

Alla våra försäkringar

Jämför försäkringar

Jämför priser

 

Reseförsäkringsguiden

Om du har svårt att avgöra vilken försäkring som passar dig bäst så rekommenderar vi att du testar vår reseförsäkringsguide. Med reseförsäkringsguiden plockar vi fram den av våra försäkringar som passar dig bäst baserat på svaren på en rad enkla frågor.

Till Reseförsäkringsguiden >

 


Information och tips inför din resa

Oavsett vilken typ av resa man planerar så är målet alltid detsamma; att få en så rolig och bra upplevelse som möjligt utan att bekymra sig över potentiella oväntade kostnader. Här nedan har vi samlat information rörande olika typer av resor, vad du bör tänka på och hur våra reseförsäkringar kan hjälpa dig under resans gång. Med oss i bagaget ska du aldrig behöva oroa dig.

Om reseförsäkringar för att bo, jobba och studera utomlands

Att åka på weekend eller en veckas semester är en sak. Men vad bör man tänka på när det kommer till reseförsäkringar och att jobba, bo eller studera utomlands? För dig som står inför någon av dessa spännande livshändelser har vi samlat tips och information som hjälper dig ta beslut – och slippa onödig oro om någonting skulle hända.

Om du har frågor eller behöver hjälp på resmålet