Reseförsäkringar för vandringsresor

Är du sugen på att ta dig ut i det fria och vandra? Vandringsresor kan ge dig allt från kulturella och historiska upplevelser till vackra vyer och naturupplevelser du sent kommer att glömma. Här har vi samlat våra bästa vandringsresemål samt information om vilka reseförsäkringar vi rekommenderar för sådana resor. Har du vandringsskorna redo? Då kör vi.

Rekommenderade försäkringar vid vandringsresor

Vilken reseförsäkring som passar din vandringsresa bäst beror mycket på hur resan och vandringen ser ut i helhet. Ska du vandra under din backpackingresa? Då rekommenderar vi vår Reseförsäkring Backpacker. Sker vandringen på enkla stigar eller är den bara en del av en vanlig semesterresa? Då kan Bas och Plus vara rätt alternativ för dig.

Planerar du däremot att kombinera vandringen med bergsklättring, eller vandra i bergsområden över 3600 meters höjd? Då rekommenderar vi i stället vår Reseförsäkring Extremsport, då denna typ av aktivitet räknas till riskfylld aktivitet och sällan innefattas i din hemförsäkring.

Bästa resmålen för en vandringsresa

Dolomiterna, Italien

I Italien och mer specifikt i de norditalienska Alperna hittar du Dolomiterna, som anses vara världens vackraste berg. Dolomiterna består av mer än 14 olika bergstoppar, alla med en topp över 3000 meter. Vandrar du här kommer du att möta kor som betar på gröna ängar, små utspridda fäbodar och en helt fantastisk utsikt.

Jotunheimen, Norge

Jotunheimen är ett av Norges populäraste turistområden och sträcker sig över 3500 kvm i regionen Østlandet i Östra Norge. Vandrar du här kan du njuta av Norges vackra natur från deras högsta berg Galdhøpiggen, provsmaka lokala delikatesser och gå längs berömda Besseggen.

Tour du Mont Blanc, Frankrike, Italien och Schweiz

I dalarna och topparna i de västra alperna och vackra landskapen i Frankrike, Italien och Schweiz sträcker sig Tour du Mont Blanc i ca 180 km. Detta anses vara den bästa vandringen i hela Europa. I den här vandringen kommer du att se oförglömliga vyer och få utmanande vandringar där du även möts av sagolika byar, mat och kultur från de tre länderna, djur som murmeldjur och bergsgetter och mycket mer.

Få mer information och upptäck flera intressanta destinationer i vår landsguide

Vill du veta mer om destinationerna ovan? Eller kanske få fler förslag på länder att besöka? Då är vår landsguide perfekt för dig. Där hittar du information om världens alla länder när det kommer till reseförsäkringar, potentiella sjukdomar, visum, vaccin och mycket mer.