Om du behöver uppsöka en läkare

Icke akut ärende

Om man blir sjuk eller skadar sig på sitt resmål kan man behöva uppsöka en läkare. Men hur ska man gå tillväga för att hitta en lokal läkare och vilken hjälp kan du som försäkringstagare få av oss? Det ger vi svar på här.
För vilka försäkringar gäller den här informationen?

Tänk på: det är alltid villkoren som gäller vid eventuella motsägelser, felskrivningar etc.

Hur kommer jag i kontakt med en lokal läkare på mitt resmål?

  • Om Akut sjukdom och olycksfall ingår i din försäkring hos oss så ingår också assistans från våra servicekontor (Euro-Centers). Om Akut sjukdom och olycksfall ingår i din försäkring så är det dem du i första hand bör kontakta. De har lokal kännedom och kunskap om vilka sjukhus och läkare som håller god kvalité. 
  • Om du bokat din resa själv och inte har tillgång till våra servicekontor är det oftast lättast att kontakta ditt hotells reception och be dem om hjälp.
  • Om du åkt på en charterresa bör du kontakta guiden på resmålet.

Läs mer om våra servicekontor och larmcentral >

Om du har Akut sjukdom och olycksfall i din försäkring hos oss så kommer de allra flesta sjukhus och läkare att acceptera att skicka räkningen direkt till oss. Du slipper onödigt krångel och besvär.

Om du måste betala din räkning själv

Även om det är ovanligt så kan det hända att den läkare eller det sjukhus du besöker inte vill skicka räkningen till oss på Europeiska ERV utan istället kräver betalning av dig personligen. Om det skulle hända är det viktigt att du alltid ber om kvitto. Kvittot ska du sedan skicka in till oss när du gör din skadeanmälan så du kan få pengar tillbaka för dina utlägg.

Om du inte har pengar till att betala räkningen själv

Om läkaren eller sjukhuset du besökt inte vill skicka räkningen till oss på Europeiska ERV och du själv inte har möjlighet att betala så ska du göra följande:

  • Kontakta någon av våra lokala servicekontor (Euro-Centers).
  • Kontakta vår larmcentral Europeiska ERV Alarm på +46 770 456 920.
  • Om du är på charterresa bör du kontakta guiden på resmålet.