Reseförsäkringar för långresan

På den här sidan kan du läsa mer om vilka försäkringar vi rekommenderar till dig som ska backpacka eller åka på långresa samt tips och inspiration inför din resa.

Reseförsäkring för långresan - för dig som är upp till 35 år

För dig som är upp till 35 år och planerar att åka på långresa och backpacka rekommenderar vi vår reseförsäkring Backpacker. Försäkringen har ett mycket bra grundläggande skydd till ett lågt pris. Med reseförsäkring Backpacker har du - utöver mycket annat - skydd för de dyra och kostsamma utgifterna som kan dra drabba en backpacker, t.ex. sjukvårdskostnader, hemtransport, eftersökning/räddning, ansvars-, överfalls- och rättsskydd etc.

Reseförsäkringar för långresan - för dig som är över 36 år

Om du planerar att resa iväg på en långresa och är över 36 år rekommenderar vi Reseförsäkring Bas eller Reseförsäkring Plus. Försäkringarna har ingen övre åldersgräns och har båda ett omfattande grundskydd som precis som Backpacker bl.a. innefattar sjukvårdskostnader, hemtransport, eftersökning/räddning, ansvars-, överfalls- och rättsskydd etc. Båda försäkringarna har även skydd för personförsening, självriskeliminering för hyrt fordon på resan och självriskskydd om något skulle hända med din bil eller bostad hemma i Sverige när du är på resa.

Tänk på detta: 

  • Sjukdom och olycksfall (ersättning för sjukdom, olycksfall och hemtransport) ingår automatiskt i försäkringarna när din reslängd överstiger 45 dagar. Om t.ex. saknar hemförsäkring kan du givetvis lägga till Sjukvård/Olycksfall som ett tillval, så det ingår från dag 1.
  • Reseförsäkring Plus (som är lite dyrare) ger även ersättning för förstörda semesterdagar och kan t.o.m. ge dig en helt ny resa om du blir sängliggande mer än halva resan.

Landsguiden - om du vill veta mer om ditt resmål

Vare sig du ska Backpacka eller resa iväg på en vanlig långresa så är det alltid bra att veta så mycket som möjligt om landet/länderna du ska resa till. I landsguiden hittar du information om sådant som riskläge, visum, vaccin etc. för världens alla länder. Här hittar du även sådant som t.ex. ländernas lokala nödnummer till polis, ambulans och brandkår.

Till landsguiden >