Över 100 år med Europeiska ERV

Visste du att Europeiska ERV har över 100 år i branschen? Läs om vår historia, se annonser från förr och spana in vår TV-reklam som gjorde succé tidigt 00-tal.

Över 100 år av tryggare resor

Att vi har fått förse svenska privat- och tjänsteresenärer med reseförsäkringar i över 100 år är något vi är både glada och stolta över. Tack vare våra kunder och deras värdefulla feedback har vi ständigt kunnat utvecklas för att möta de behov som finns hos resenärer – oavsett var eller hur man reser.

Vi vill passa på att tacka alla som varit en del av vår historia, såväl kunder som anställda. Det är ni som gjort vår resa möjlig!

Från då till nu
100+ år är förstås svårt att återge utan att skriva en längre uppsats. Men här bjuder vi på en liten del av vår historia som sträcker sig över ett sekel.

Vår resa har sin början 1905 när den ungerske trävaruhandlaren von Engel förbereder en resa till London. När han ska försäkra sina två koffertar skickar försäkringsbolaget en inspektör som uppmanar honom att plocka ut allt han packat för att lista varje liten sak. Detta gav von Engel uppslaget till en förenklad resgodsförsäkring. Affärsidén blev en framgång och början på Europeiskas historia.

Logotyper genom åren

1920


1930


1970

1987


1995


2000


2008

2011


2012


2014


2020

 Några milstolpar:

 • 1920: För att sprida sin affärsidé reser von Engel runt i Europa. Många bolag bildas och i Sverige startar A.T. Hammarstad ett Europeiska-bolag 1920.
 • 1930-talet: Vi lanserar de första försäkringshandlingarna. De är i form av kuponger som man tar med sig på resan och som så kallade klippoliser går runt och klipper.
 • 1937: Vi lanserar en Allriskförsäkring – en helt ny produkt som vi är först på marknaden med. Första skadan som kommer in gäller frostskadade apelsiner.
 • 1950-talet: Vi lanserar tjänstereseförsäkring som produkt.
 • 1962: Vi introducerar en combireseförsäkring som ger ett komplett reseskydd under utlandsresan. Vi vågar inte svära på det, men troligtvis var vi först i världen med denna typ av försäkring.
 • 1971: Vårt första Euro-Center öppnar på Mallorca.
 • 1980-talet: I början av 80-talet är vi återigen först på marknaden med en viktig produkt – Flygolycksfallsförsäkringen.
 • 1990: Vi öppnar vår allra första egna larmcentral, Euro-Alarm.
 • 2000-talet: Europeiska Reseförsäkringar och Europeiska Försäkringar slås samman under det gemensamma namnet Europeiska.
 • 2009: Vi gör vår allra första TV-reklam. Låten, A world to be found, är specialskriven för reklamfilmen och framförs av Birgit Bidder och Music Super Circus.

 • 2012: Vi byter namn till ERV för att tydliggöra att vi är en del av en stor koncern som finns i 11 länder.
 • 2017: Det svenska och det danska bolaget går ihop och börjar arbeta tillsammans.
 • 2020-2021: Vi firar 100 år!


Andra sätt vi synts på sedan 1921:

1920-tal

1960-tal

1980-tal

1990-tal

2000-tal

Från nu till framtiden - med spännande samarbeten
Europeiska ERV är en ledande aktör inom den svenska/danska marknaden för reseförsäkringar. Och vår resa har bara börjat. Framåt arbetar vi för att fortsatt vara de främsta i Sverige när det kommer till att hjälpa resenärer före, under och efter resan. Vi ser ständigt över våra produkter och dess innehåll för att kunna erbjuda det du som resenär eftersöker och behöver. 

Vi samarbetar med ett antal välkända och väletablerade företag inom resebranschen, såväl som banker och kreditkortsföretag, där vi idag försäkrar totalt ca 7 miljoner kortkunder för Swedbank, EnterCard, Forex Bank och Santander. Under 2020 kunde vi stolt välkomna nya partners som Klarnakortet och SkiStar där vi nu är huvudleverantör av olika försäkringslösningar i deras digitala köpflöden i Norden.

Utöver detta fortsätter vi även att utveckla våra specialförsäkringar; betalkort, smycken och klockor. Och vem vet vilka ytterligare försäkringar som kan dyka upp i vår framtid?

Vad som dock är beständigt sedan 100 år tillbaka är vår strävan efter att erbjuda våra kunder de allra bästa reseförsäkringarna på marknaden.

Europeiska ERV - Insuring your next trip