Reseförsäkringar för gruppresor

Här har vi samlat en rad matnyttiga restips och försäkringsinformation för dig som ska resa i grupp. Det kan vara extra mycket att tänka på när man är fler som ska resa, och då är det skönt att veta att man har rätt försäkring att luta sig tillbaka på om något skulle hända.

Tips vid gruppresor:

Planera er tid för att få ut så mycket som möjligt

När man reser i grupp så underlättar det om man planerar sin tid. Det är ofta många viljor och lite tid. För att göra allt så smidigt som möjligt rekommenderar vi att man har en tydlig resplan och agenda. Då vet dessutom alla inblandade vad de kan förvänta sig från resan.

Kolla era pass

Rätt vad det är så står man där på flygplatsen och så har en person kanske glömt passet eller så har giltighetstiden gått ut. Se därför till att alla kollar sina pass i god tid innan resan.

Boka boende i tid

Ju fler man är, desto svårare kan det vara att få tag på hotell eller annat boende där alla får plats. För att säkerställa att alla har samma adress över natten bör ni boka boendet i god tid.

Rekommenderad försäkring vid gruppresor:

Denna reseförsäkring ser till att alla ni som reser tillsammans får ett och samma skydd, men ser samtidigt till individen. På så vis kan du och dina medresenärer koppla av och ha det trevligt tillsammans utan onödig stress. Skulle det oförutsedda hända någon i gruppen får denne ersättning enligt villkor. Försäkringen passar lika bra för släktresan till Spanien som kompissemestern i USA eller för hockeylaget som ska möta nytt motstånd utomlands. Och självklart också för er som reser i jobbsammanhang på exempelvis teambuilding.

Vid 10 eller fler vuxna försäkrade ges en rabatt om 10%.

Grupp- och konferens innehåller bland annat följande moment:

  • Reseavbrott
  • Sjukdom och olycksfall
  • Bagageförsening & bagageskydd
  • Missad avresa
  • Ansvarsskydd

Mer om reseskyddet för gruppresor hittar du här >

Bästa resmålen för en gruppresa

Ericeira, Portugal

Ericeira är ett resmål som passar för en mer aktiv gruppresa. Här finns mycket att se, och staden erbjuder både fina ständer, surfing och fiske. Vill man ha en lite lugnare resa så är det även en bred yoga-kultur i staden som generellt har en avslappnad känsla. Om man dessutom vill uppleva stadpulsen som huvudstaden Lissabon har att erbjuda ligger det endast drygt en timma bort.

London, England

London är ett perfekt resmål för konferensen, eller för er som gillar att upptäcka. En stad som är lätt att älska med sitt breda utbud av kultur, nöje och mat. Att den dessutom är smidig att ta sig till tack vare det korta avståndet från Sverige är en bonus!

Island

Om man gillar natur och spektakulära landskap så är Island ett perfekt alternativ. Här kommer du häpnas över vackra vyer över vulkaner och lavafält men även majestätiska isfält, fjordar och naturliga varma källor. Varför inte uppleva det från ryggen på en islandshäst? Låter som en perfekt kick off-resa i våra öron!

Guidade bussturer

Är man intresserad av att åka på en arrangerad gruppresa så finns det idag många aktörer på marknaden. Att åka på gruppresor med buss är väldigt vanligt, och det är ett perfekt och bekvämt sätt att resa. Ibland kan man skräddarsy resan efter sina egna behov och önskemål, men det finns även färdiga paketresor. Det är ofta ett prisvärt alternativ om man är många som reser, och då får man dessutom kunskap och erfarenhet från de som arrangerar resan.