Reseförsäkring för familjeresor

Att resa med familjen är ett bra sätt att stärka familjerelationerna och samtidigt uppleva världen med sina nära och kära. Föräldrar kommer bort från deras vardagliga rutiner och barn får chansen att uppleva nya kulturer, språk och miljöer. Det kan dock vara knepigt att resa med familjen. Det gäller att planera i god tid och samla på sig information om exempelvis reseförsäkringar, destinationer och boende. Här har vi samlat 5 familjevänliga resmål som erbjuder aktiviteter som hela familjen kan att njuta av, samt information om vilken reseförsäkring vi rekommenderar.

Rekommenderad reseförsäkring för hela familjen

För dig som reser med familjen rekommenderar vi våra reseförsäkringar Bas eller Plus. Båda dessa innehåller ett starkt grundskydd och kan anpassas efter din familjs specifika behov genom tillval.

Är ni en större familj, eller kanske åker flera familjer tillsammans eller ihop med fler släktingar kan vår Reseförsäkring Grupp & konferens vara ett bra alternativ. Med denna får alla tecknade på försäkringen samma skydd. Om resesällskapet består av fler än 10 vuxna får ni dessutom 10% rabatt.

Prisvärda och spännande resmål för familjeresor

Costa Rica

Costa Rica är ett vackert land i Centralamerika som är perfekt för familjeresor. Den lite längre flygresan kompenseras av bredden Costa Rica har att erbjuda. Allt från vandringar i regnskogen och surfing, till att upptäcka magiska vattenfall eller varför inte vara lite äventyrliga och prova på att åka zipline och samtidigt njuta av spektakulära vyer? Det finns dessutom gott om familjevänliga hotell och resorts i Costa Rica till ett överkomligt pris.

Grekland

Grekland är ett medelhavsland som är fullt av äventyr. Landet erbjuder massor av aktiviteter för hela familjen, bland annat segling, snorkling, dykning och utforskning av arkeologiska ruiner. Ett perfekt resmål för familjen som gillar sol och bad!

Ecuador

Ecuador är ett charmigt och prisvärt resmål som är väl värt resan. Här kan man utforska Galapagosöarna eller ta en dagsutflykt till en molnskog. Molnskogarna i Anderna är bland de mest artrika på jorden och är ett måste för familjen som uppskattar djur och natur.

Tjeckien

Tjeckien är ett väldigt budgetvänligt och spännande land att besöka med familjen. Från att besöka något av alla historiska landmärken till att utforska utomhusattraktioner som Budweiser Budvar-bryggeriet. Huvudstaden Prag är en av Europas vackraste städer där man inte får missa att titta på Pragborgen eller Karlsbron som sträcker sig över floden Vltava.

Frankrike

Frankrike är ett mångsidigt och spännande resmål som är perfekt för familjer. Det finns massor av barnvänliga aktiviteter; bland annat att besöka djurparker, shoppa på utomhusmarknader och utforska slott och anrika byggnader.

Att tänka på när man reser med familjen

När du reser med familjen, och framförallt om ni har yngre barn, är det många saker som ska ordnas och få saker som får glömmas bort. Här tar vi med några punkter som är viktiga att ha i åtanke när du planerar en resa med familjen.

  • Ha en generös budget med utrymme för oförutsedda utgifter.
  • Boka flyg och hotell i god tid. 
  • Vilka potentiella risker för smitta, sjukdomar kan finnas under resan? Läs på! 
  • Om ni behöver ta med läkemedel så säkerställ att de är godkända att ha med in i landet ni ska till.
  • Planera alla aktiviteter ni ska göra med barnen i god tid. Vissa aktiviteter kräver att man bokar i förtid.
  • Förbered hela familjen så gott det går med allt från tidsplan till packning. Barnen blir mindre oroliga om de är medvetna om vad ni ska göra i säkerhetskontrollen, incheckningen, på flyget osv.  
  • Läs mer om vad som kan vara bra att tänka på när man reser med barn

och sist men inte minst, njut!