Ecuador

Reseförsäkring Ecuador

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Ecuador lider av hög brottslighet och har begränsade polisiära och rättsliga resurser, vilket tillsammans skapar den största säkerhetsrisken för besökare och invånare. Ecuador har ingen historia av gerillarörelser inom landet, även om FARC rebellaktivitet ibland spillt över den colombianska gränsen. Grov organiserad brottslighet, korruption, kidnappning och mikro-säkerhetsrisker sker och fortsätter att utgöra allvarliga hot mot individer inom Ecuador. 

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör konsultera sin läkare eller en resehälsospecialist minst 4-8 veckor före avresa.

Det är viktigt att kontrollera att alla rutinvaccinationer är akutella, inklusive stelkramp/difteri och mässling/ påssjuka/röda hund. Vaccinationer mot hepatit A och B och tufys rekommenderas.

Malariaprofylax i form av lariam, malarone eller doxycycline rekommenderas för alla resenärer, utom de som endast reser till Quito, Guayaquil, Galápagosöarna eller andra områden på över 1 500 meters höjd.

Gula febern vaccination rekommenderas för alla resenärer som besöker områden öster om Anderna, alla provinser i Amazonas och kustområden. Om du nyligen besökt ett land där sjukdomen är endemisk kommer du behöva uppvisa ett vaccinationsintyg vid inresa.

Utbrott av denguefeber har skett i Ecuador men har främst skett i kustområden. Det finns för tillfället inget vaccin mot denguefeber och det är därför lämpligt att alltid använda insektsmedel. Kläder som täcker huden minskar också sannolikheten att bli smittad.

Resenärer som kommer att komma i kontakt med djur eller besöka områden utan vårdinrättningar bör även vaccinera sig mot rabies.

Vissa resenärer kan komma att uppleva höjdsjuka, särskilt de som flyger till Quito eller anländer i andra Andiska bosättningar. En period på två till fyra dagar rekommenderas för acklimitation. Resenärer bör se till att dricka tillräckligt mycket vatten och inte utföra alltföra krävande fysisk aktivitet under denna period.

Det är lämpligt att teckna omfattande rese-och sjukförsäkring före resan.

Bra sjukvård finns i städerna, men är mycket begränsad på landsbygden, inklusive Galapagosöarna. Ecuadors större städer har både sjukhus och välsorterade apotek. Vissa apotek har öppet 24 timmar om dygnet och säljer många amerikanska och europeiska läkemedel.

Pass

Besökare måste färdas på ett pass som är giltigt i minst sex månader från dagen för inresa i landet.

Visum

De flesta nationaliteter kan nu besöka landet utan visum i upp till 90 dagar. Du kan dock inte stanna kvar i landet utan visum efter dessa 90 dagar. Om du planerar att stanna i landet i över 90 dagar måste du ansöka om visum, kontakta närmaste ecuadoriska ambassad för mer information.

De som reser till Ecuador för affärsändamål bör kontakta sin lokala ambassad för information om visum.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Ecuador
  • Huvudstad: Quito (1,800 000)
  • Övriga större städer: Guayaquil (2,100 000), Cuenca (420 000), Machala (205 000), Manta (200 000), Portoviejo (171 874), Santo Domingo de los Colorados (199 827), Eloy Alfaro (175 000) Riobamba (124 807), Esmeraldas (95 216), Ibarra (80 477).
  • Religion: Katolicism
  • Tidszon: UTC - 5

Landets nödnummer

  • Polis: 911
  • Brandkår: 911
  • Ambulans: 911

Generell riskbedömning

Moderate

Landet är överlag säkert att resa till men överväg ytterligare rådgivning.

Se alla våra försäkringar

Vi har reseförsäkringar för alla typer av resor - oavsett om du ska på charterresa, vill backpacka, plugga utomlands eller ska åka på tjänsteresa.

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.