Reseförsäkringar för bröllopsresor

Planerar ni att åka på en bröllopsresa? Det finns många spännande och intressanta destinationer att välja mellan, både i Europa och Asien. Här har vi samlat våra bästa tips på vad man ska tänka på inför en bröllopsresa, destinationer att besöka och vilken reseförsäkring som passar bäst för en sådan resa.

Rekommenderad reseförsäkring för en bröllopsresa

Vilken reseförsäkring som bäst passar beror på vilken typ av resa ni planerar. Är det en avkopplande och lugn bröllopsresa så är Bas, Plus eller Ung utmärkta alternativ. Alla dessa tre kan dessutom anpassas med olika tillval för att möta de specifika behov ni har på resmålet.

Är det istället en mer äventyrlig bröllopsresa, med riskfyllda aktiviteter så som bergsklättring eller safari utan guide, så rekommenderar vi Reseförsäkring Extremsport.

Vill ni ha hjälp med att välja rätt reseskydd för er romantiska resa kan ni alltid använda vår Reseförsäkringsguide. Genom att svara på ett par korta frågor får ni förslag på passande försäkring. Självklart kan ni också kontakta vår kundservice för tips och råd.

Tips och råd inför er bröllopsresa

  • Ta tid att planera resan tillsammans och diskutera vad ni vill göra och se. Detta kommer att hjälpa er att skapa oförglömliga minnen tillsammans och minska pressen på att allt måste vara perfekt.
  • Tänk på vilken typ av resa ni vill ha och välj destination utifrån det. Vill ni ha en romantisk och avkopplande resa eller en mer äventyrsfylld?
  • Boka flyg och hotell i god tid för att säkerställa att ni får de bästa priserna och kan välja mellan de mest populära hotellen och destinationerna.
  • Sätt upp en realistisk budget och bestäm vilka utgifter som är viktigast för er. Prioritera mellan boende, mat och aktiviteter. Kom ihåg att det inte behöver vara dyrt för att vara romantiskt.
  • Skaffa en reseförsäkring innan ni åker. En reseförsäkring ger er skydd och trygghet om något oförutsett skulle hända under resan. Läs mer om våra rekommenderade reseförsäkringar här ovan.
  • Här kan du läsa fler tips för en romantisk resa.

5 tips på destinationer att besöka

När ni har bestämt er för att boka resan så behöver ni självklart göra research och ta reda på vilka destinationer som passar era önskemål och budget bäst. Här är våra tips på destinationer att besöka för en minnesvärd smekmånad:

Romantisk resa till Italien

Om ni planerar en romantisk resa inom Europa så är Italien ett utmärkt val. Det är en av de mest populära destinationerna för bröllopsresor i Europa. Här kan man njuta av allt från god mat och vin till vackra landskap och historiska platser.

Äventyrsresa i Nya Zeeland

Är ni mer intresserade av en smekmånad fylld med äventyr? Då är Nya Zeeland ett fantastiskt val. Här kan ni vandra i bergen, hoppa bungyjump eller utforska de vackra nationalparkerna.

Indonesien

Om ni vill ha en fin strand att vila upp er på så är Bali, Indonesien ett utmärkt val. Det är en perfekt plats för avkoppling och romantik. Indonesisk kultur och mat är en upplevelse i sig, och det finns många spännande aktiviteter att utforska, från vattenfallsvandringar till snorkling och surfing.

Island och Japan

Vill ni ha en speciell och annorlunda smekmånad? Varför inte besöka Island med dess glaciärer, varma källor och norrsken? Eller Japan med dess unika kultur och vackra tempel.

Kolla in vår landsguide för fler tips på länder att besöka och vilka regler som gäller där.