Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Färöarna

Reseförsäkring Färöarna

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Färöarna är en ögrupp som utgör en del av Danmark. Färöarna är beläget mellan Norska havet och Atlanten och ligger ungefär lika långt ifrån Island som Skottland. Färöarna blir mer och mer autonomt men försvars- och militärfrågor, lagar och viktig administration är fortfarande under dansk kontroll.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer rekommenderas att konsultera en allmänläkare eller specialist på resehälsa 4-8 veckor innan avresa för att få aktuell information om vaccination. Vaccination mot polio, mässling/påssjuka/röda hund (MPR) och stelkramp-difteri bör vara uppdaterade.

Vaccination mot influensa rekommenderas för alla resenärer som besöker Färöarna mellan november och april. Rabiesvaccination rekommenderas endast för resenärer som kan tänkas komma i direkt kontakt med fladdermöss. Vaccination mot hepatit B rekommenderas för resenärer som eventuellt kan komma i kontakt med blod eller kroppsvätskor.

Det går bra att dricka kranvattnet på Färöarna.

Färöarnas främsta sjukhus ligger i huvudstaden, men vårdinrättningarna på Färöarna är begränsade. Därför tillhandahåller kustbevakningen och Atlantic Airways (Färöarnas nationella flygbolag) helikoptrar för nödevakuering vid allvarligare sjukdomsfall. 

Pass

Nordiska medborgare behöver inte pass för resa till Färöarna, men ska kunna uppvisa giltig id-handling. För EU-medborgare och icke-EU-medborgare krävs pass för inresa till Färöarna. Färöarna är inte en del av Schengenavtalet och därför behöver medborgare från Schengenländer pass för inresa i Färöarna.

Visum

Medborgare från länder med visumkrav måste ha ett visum med en giltighetstid på 90 dagar för resa till Färöarna. Schengenvisum gäller inte på Färöarna, utan ett särskilt visum krävs för inresa. Färöarna är en del av Danmark, men danskt visum är inte giltigt på Färöarna och vice versa.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Färöarna
  • Huvudstad: Torshavn
  • Övriga större städer: Klaksvík, Hoyvík och Argir
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: GMT med sommartid

Landets nödnummer

  • Polis: 112
  • Brandkår: 112
  • Ambulans: 112

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Europeiska ERV Stockholm

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language