Reseförsäkring Mexiko

Reseförsäkring Mexiko

* Brottsligheten i Mexiko är utbredd. Brottsligheten innefattar såväl småbrottslighet som våldsbrott och kidnappning. Även korruption bland polis och militär kan orsaka problem.

* Många av de offentliga sjukhusen lider av underfinansiering och personalbrist, vilket påverkar kvalitén på den vård som erbjuds. Det har även framkommit klagomål på sjukhus som tagit ut överpriser för turister.

* Jordbävningar är vanligt förekommande i många delar av Mexiko.

Köp försäkring här

Mexico City, landets huvudstad, är en av världens mest folkrika städer. Grundad av aztekerna 1325 är det en stad som minst sagt är rik på kultur och historia. Lär dig mer om den genom att besöka Museo Nacional de Antropologia eller Museo del Templo Mayor. Men huvudstaden har mer att erbjuda än så. Här hittar du också populära marknader, ett pulserande nattliv och ett av världens bästa kök med allt från street food till Michelinrestauranger.

Men främst åker kanske besökare till Mexiko för vackra stränder, spännande miljöer och vacker natur. Tulum, Cancún och Playa del Carmen är ett par av de platser som är populära att besöka för detta. För den som är på halvön Yucatan och vill ta del av landets historia mellan baden så kan pyramiden Chichén Itzá och fornläminingarna Zona Arqueológica de Cobá vara väl värt att ta sig till. För den som vill uppleva något utöver det vanliga så är de häftiga grottorna Rio Secreto, en ekologisk underjordisk park med stalaktiter och stalagmiter, ett perfekt resmål. Här kan man både göra vandringar, åka båt och simma bland ett av världens naturliga under.

Inför din resa till Mexiko är det bra att uppdatera dig om säkerhetsläget. Håll koll på dina tillhörigheter i folktäta sammanhang och lokalisera gärna sjukvård i det område du reser till. Att ha med sig en bra reseförsäkring till Mexiko är alltid en god idé, för en så bekymmersfri vistelse som möjligt.

Landsinformationen nedan är maskinöversätt av vår partner.*

Översikt

Huvudstad: Mexico City (9 209 944 invånare)
Andra städer: Guadalajara, Monterrey, Puebla, Queretaro
Befolkning: 126 577 691
Religion: Kristendomen
Tidszon: UTC−08:00 till −05:00 (observerar sommartid från första söndagen i april till sista söndagen i oktober)
Körsida: höger
Telefonnummer: +52
Elkontakt(ar): Nätkontakterna och uttagen är av typ A och B. Standardspänningen är 127 V och standardfrekvensen är 60 Hz.

Säkerhetssituationen kan utgöra en risk för utlänningar. Den mest betydande risken i Mexiko är brott, inklusive narkotikarelaterade, småaktiga och våldsamma brott som rån, överfall och kapning av fordon. Det finns en stor närvaro av organiserade kriminella grupper över hela landet.

Även om protester ofta är fredliga, finns det en förteckning över demonstrationer som slutar i våldsamma konflikter med polisstyrkorna. Mexiko är också sårbart för miljökatastrofer, inklusive orkaner, översvämningar och jordbävningar.

Det finns för närvarande ett stort antal migranter som flyttar från Honduras genom Guatemala till Mexiko och därefter. Detta påverkar gränsövergångarna. Gränsövergångarna vid Tecun Uman (Guatemala / Mexiko), Agua Caliente (Honduras / Guatemala) och Tijuana (Mexiko / USA) påverkas för närvarande och utsätts för periodiska stängningar.

Pengar

Den lokala valutan är den mexikanska Nuevo Peso, känd som "Peso". Det är vanligtvis inte möjligt att växla kontanter i hotellreceptioner - detta kan endast göras på banker och växlingskontor.

Det finns uttagsautomater i städer och de flesta större turistmål i landet, även om inte alla betal- och kreditkort accepteras. MasterCard och Visa är de två mest accepterade korten. American Express och Diners Club accepteras, även om detta främst är i turistdelarna och städerna.

Kommunikationer

Den internationella landskoden för Mexiko är +52.

Stadskoder tillhandahålls för de större stadskärnorna nedan:

 • Mexico City 55
 • Guadalajara 33
 • Monterrey 81
 • Acapulco 744
 • Cancun 998

Mobiltjänst i Mexiko är generellt bra. I Mexiko har majoriteten av mobiltelefonanvändarna valt att använda ett förbetalt eller betala under ditt system.

De flesta större hotell erbjuder internetuppkoppling och internetkaféer finns i alla större städer.

Elektricitet

I Mexiko är stickpropparna och uttagen av typ A (används främst i Nord- och Centralamerika, Kina och Japan) och B (som typ A men med en extra stift för jordning; fungerar också med plugg A). Standardspänningen är 127 V och standardfrekvensen är 60 Hz.

Fysisk

Mexiko ligger i Nordamerika, gränsar till norr av USA, i söder av Guatemala och Belize i sydöst. Stilla havet ligger i väster och Karibiska havet och Mexikanska golfen i öster. Gränsen till USA avgränsas av floden Grande under hälften av gränslängden, med andra naturliga, liksom mänskliga hinder som utgör resten av gränsen väster om Ciudad Juarez, som ligger nära gränsen till El Paso, Texas.

Mexiko är omgiven av fyra bergskedjor, varav två går längsgående och de andra två löper horisontellt över hela landet. Detta har resulterat i att de flesta av landets befolkning bor i en serie dalar mellan dessa områden på höjd.

Pass

Besökare i Mexiko måste resa på ett pass som är giltigt i minst sex månader från dagen för inresa till landet.

Visum

Om du besöker Mexiko i 180 dagar eller mindre behöver du vanligtvis inget visum. Du måste fylla i en Multiple Immigration Form (FMM) och se till att ditt pass är stämplat av immigrationstjänstemän vid ankomsten. Det är också obligatoriskt att visa upp FMM vid avresa från landet.

Alla besökare debiteras en immigrationsavgift. Om du anländer på ett kommersiellt flyg ingår det i din flygbiljett. Om du går in landvägen kommer immigrationskontoret att ordna så att du betalar det på en närliggande bank. Det finns ingen exitskatt.

Visum eller turistkort krävs inte för amerikanska medborgare som besöker som turist i 72 timmar eller mindre och stannar inom gränszonerna. Turistkort krävs för längre besök eller inresa med flyg.

Vårdinrättningar

Lämplig sjukvård finns i större städer. Hälsofaciliteter finns i Mexico City, men offentliga sjukhus i Mexiko är vanligtvis underbemannade och underfinansierade, vilket påverkar kvaliteten på den erbjudna behandlingen. Vård i mer avlägsna områden är begränsad. Standarder för medicinsk utbildning, patientvård och affärspraxis varierar kraftigt mellan sjukhusfaciliteter i badorter i hela Mexiko. Under de senaste åren klagade det på att vissa hälsovårdsfaciliteter i badorter har utnyttjat genom överladdning eller onödig vård.

Du borde vara beredd att betala för behandling själv och sedan söka återbetalning eftersom vissa sjukhus kanske inte går med på att handskas direkt med sjukförsäkringsbolagen. Se till att du har bra reseförsäkring och tillgängliga medel för att täcka kostnaden för medicinsk behandling utomlands.

Hälsoproblem

Resenärer rekommenderas att konsultera en resehälsospecialist eller allmänläkare (GP) för att få den senaste informationen om vilka vacciner som rekommenderas cirka 4-8 veckor före avresan till Mexiko. Se till att du är uppdaterad om rutinvacciner innan din resa. Följande vaccinationer rekommenderas: mässling-påssjuka-röda hund (MMR), stelkramp-difteri-kikhosta, polio och influensa. Resenärer kan också överväga vaccinationer för hepatit B och rabies, beroende på detaljerna för deras resa.

Mexiko har bekräftat senaste fall av Chikungunya i delstaterna Chiapas, Durango, Guerrero, Hidalgo, Jalisco, Michoacan, Morelos, Nayarit och Veracruz.

Denguefall rapporterades med förhöjd risk längs både Stillahavs- och Atlantkusten, inklusive den nedre halvan av Baja, Kalifornien. Det finns ingen risk i höghöjdsområdena i centrala Mexiko. Toppöverföring sker under regnperioden, från juli till oktober. Insektsskyddsåtgärder är viktiga.

Malariarisk finns i Chihuahua, Durango, Nayarit och Sonora på Stillahavskusten; Campeche, Chiapas och Tabasco i södra Mexiko. Dagsutflykter från städer till populära arkeologiska platser kräver ingen antimalariamedicin. Men om du vistas i mer än 48 timmar i närheten eller i närliggande byar Chiapas eller Campehe bör du ta antimalariamedicin.

Det finns aktiv överföring av Zika-virus i Mexiko. Resenärer bör vidta noggranna åtgärder mot myggbett under dagtid. Gravida kvinnor och de som funderar på att bli gravida bör undvika att resa till landet.

Leishmaniasis förekommer i både nordöstra och sydöstra regionerna. Användning av ett repellent innehållande 20%-30% DEET och långärmade kläder runt skymningen rekommenderas.

Resenärer bör vara medvetna om riskerna förknippade med resenärers besvär som diarré. Resenärer måste vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder när de dricker vatten eller äter mat inom landet och endast dricka vatten från förseglade flaskor som erhållits från en ansedd källa eller vatten som har filtrerats och kokats.

Det är lämpligt att ta med medicin mot diarré och orala rehydreringssalter för att förhindra uttorkning.

Tuberkulos är mycket endemisk i Mexiko, särskilt i södra Mexiko och Baja California. Multiresistenta stammar är vanliga.

Landsinformationen på denna webbplats har översatts med hjälp av maskinöversättning av vår partner. Arbete har utförts för att tillhandahålla en så korrekt översättning som möjligt, dock ska du som läsare ha i åtanke och acceptera att ingen automatisk översättning är perfekt och bör inte heller läsas eller tolkas som så. Landsinformationen är inte avsedd att vara en källa till råd eller handling baserat på det material som presenteras. Ingen garanti antyds eller ges, inga anspråk eller rättsliga åtgärder accepteras.


Mexiko
Landets nödnummer
Polis:
911
Brandkår:
911
Ambulans:
911

Köp försäkring

Ändra din sökning Boka här
Datum då försäkringen ska gälla

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

1
Ålder vid avresa
Besöksperiod

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

1
Ålder på besökaren vid hemresedatum
Betaldatum boende
Hyresperiod

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

Pris för boende
1
Ålder på besökaren vid hemresedatum
Betalningsdatum
Utresedatum
1
Pris (belopp) per person
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikanska Jungfruöarna
 • Amerikanska Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anguilla
 • Antarktis
 • Antigua och Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Australien
 • Azerbajdzjan
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetön
 • Brasilien
 • Brittiska Jungfruöarna
 • Brittiska territoriet i Indiska Oceanen
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burma (Myanmar)
 • Burundi
 • Caymanöarna
 • Centralafrikanska republiken
 • Chile
 • Colombia
 • Cooköarna
 • Costa Rica
 • Curaçao
 • Cypern
 • Danmark
 • Demokratiska republiken Kongo (DRK)
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanska Republiken
 • Ecuador
 • Egypten
 • Ekvatorialguinea
 • El Salvador
 • Elfenbenskusten
 • Eritrea
 • Estland
 • Etiopien
 • Falklandsöarna
 • Fiji
 • Filippinerna
 • Finland
 • Frankrike
 • Franska Guyana
 • Franska Polynesien
 • Franska territorierna i södra Indiska Oceanen
 • Färöarna
 • Förenade Arabemiraten
 • Förenta staternas mindre öar i Oceanien och Västin
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grekland
 • Grenada
 • Grönland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heardön och McDonaldöarna
 • Holländska Antillerna (Curacao, St. Maarten)
 • Honduras
 • Hongkong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jordanien
 • Julön
 • Kambodja
 • Kamerun
 • Kanada
 • Kap Verde
 • Kazakstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgizistan
 • Kiribati
 • Kokosöarna
 • Komorerna
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuba
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Lettland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxemburg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverna
 • Mali
 • Malta
 • Marocko
 • Marshallöarna
 • Martinique
 • Mauretanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexiko
 • Mikronesiska federationen
 • Moçambique
 • Moldavien
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Namibia
 • Nauru
 • Nederländerna
 • Nepal
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerna
 • Norfolkön
 • Norge
 • Nya Kaledonien (Chesterfieldöarna, Fortuna)
 • Nya Zeeland
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Panama
 • Papua Nya Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Republiken Kongo
 • Réunion
 • Rumänien
 • Russia (East of Ural)
 • Rwanda
 • Ryssland
 • Saint Barthelemy
 • Salomonöarna
 • Samoa
 • San Marino
 • São Tomé och Príncipe
 • Sate of Palestine
 • Saudiarabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerna
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Maarten
 • Slovakien
 • Slovenien
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St Helena
 • St Kitts och Nevis
 • St Lucia
 • St Pierre och Miquelon
 • St Vincent och Grenadinerna
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard och Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien och Sydsandwichöarna
 • Sydkorea
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadzjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjeckien
 • Togo
 • Tokelauöarna
 • Tonga
 • Trinidad och Tobago
 • Tunisien
 • Turkiet
 • Turkmenistan
 • Turks- och Caicosöarna
 • Tuvalu
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraina
 • Ungern
 • Uruguay
 • USA
 • Uzbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanen
 • Venezuela
 • Vietnam
 • Västra Sahara
 • Wallis och Futunaöarna
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Åland Islands
 • Österrike
 • Östtimor
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika exkl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Skottland
 • Wales
Dölj val Dölj
 • {{originalfilename}} x

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.