Äventyrliga Nya Zeeland

05 mars

På Nya Zeeland kan man njuta av både sommar och vinter på samma dag. Läs om Patrik Enlunds senaste äventyr på andra sidan jordklotet.

Tänk dig att varje dag är ett äventyr fullt av alla de där sakerna du drömt om att göra, det är precis så vårt liv i Nya Zeeland ser ut just nu. Efter fyra månader av jobb för att spara ihop pengar till reskassan är vi nu på rull och bor i vår lilla svarta bil. Ena dagen vandrar vi på en gyllenbrun strand med kristallklart turkost vatten, nästa sitter vi på hästryggen och dagen efter kastas vi fram bland de vilda forsarna på en flod. Varje dag avslutar vi med att krypa upp bland kuddarna med en kopp te, öppna bakluckan på bilen och beundra hur himlen färgas rosa när solen går ner. Livet, liksom. Det är ett fint liv.

Staden Queenstown på södra ön här i Nya Zeeland har lagt beslag på epitetet ”the adventure capital of the world” – det passar väl egentligen in på hela landet. Hela Nya Zeeland är ett enda stort äventyr. Var vi än vänder oss finns en aktivitet som får adrenalinet att pumpa. Och kontrasterna är starkare än någon annanstans i världen. Här finns lyxiga barer och restauranger i storstaden Auckland, med allt annat du kan tänka dig, till små stugor extremt långt ut i vildmarken nedanför ett berg med en mäktig glaciär.

För mig passar Nya Zeeland som handen i handsken. Varför föddes jag inte här, tänker jag? Äventyr liksom rinner i mina ådror. Finns det ett flygplan att hoppa ut från, då är jag där. Finns det en flod att bemästra från en gummibåt, jag signar upp mig. Finns det en hög bergstopp att bestiga, jag är redan där. Finns det en glaciär att vandra på, du vet var jag kommer befinna mig. Denna äventyrsmix blandas upp med det otroliga utbudet av djur som vi har chansen att få se. Valar, delfiner, pingviner, sälar, kiwi-fågel, albatross och många, många fler.

Jag får rysningar bara av att skriva den här texten. Är jag här? Är det sant? Är det här mitt liv? Ja ta mig tusan, det är det. Nu måste jag sluta skriva, jag ska snart iväg och hoppa in i ett flygplan som jag ska få testa att flyga själv över Nya Zeelands vackra berg. Hur coolt?! Följ alla äventyr på www.ettannatliv.se
Hej svejs!