Fredrik Schenholm - Ett annat perspektiv på resande

10 september

I det här inlägget reflekterar äventyrsfotografen Fredrik Schenholm över miljön och sitt eget resande. Han berättar även om sina sommaräventyr och sin nya bok om att weekendvandra i Göteborg.

Mer lokalt resande

Har du haft en bra sommar? Det är en ganska vanligt fråga efter semestern. Det har varit ett ekande ja på frågan efter en sommar som denna. Varmt vatten, blå himmel, torra cykelstigar och klätterklippor. Som en drömsommar i kubik. Men i det större perspektivet är det svårt att glädjas. Vad är det egentligen som händer? Ingen vet, men att det inte ser så bra ut verkar många vara överens om. Vad ska man göra åt saken då? Kanske en idé är att resa mer lokalt och mer miljövänligt och samtidigt upptäcka mer på hemmaplan?

Stigcykling i Kinnekulle

Det gjorde vi i somras. Höjdpunkten under semestern var fem fantastiska dagar i Kinnekulle. Fokus var stigcykling, och det finns det gott om där. Runt Kinnekulle går den 46 kilometer långa Kinnekulleleden. Jag vill påstå att det är en nästintill komplett cykel (eller vandrings)-led. Utsiktspunkter, höjdskillnader, vatten, stenbrott, vattenfall och en drös olika naturtyper. Det kändes som att något nytt, spännande eller vackert hände runt varje hörn. Det var definitivt inte sista besöket dit!

Nytt boksläpp

Men, sommaren tog slut även denna gång och nu har jag och min kollega Karin Fingal tillsammans med förlaget Calazo blivit klar med vår senaste bok ”Weekendvandra kring Göteborg – Västkustens vackraste vandringar med bekväma boenden och god mat”. Det känns otroligt bra att ha blivit klar med projekt, och lagom till bokmässan här i Göteborg släpps den. Längtar redan till att få ett tryckt exemplar i min hand :)

Om några dagar åker jag norrut på ett cykeljobb i Norge Jag ser verkligen fram emot att packa bilen full med gött folk, stora väskor och nytvättade cyklar för en långhelg. Åkt skidor med fjordutsikt har jag gjort oräkneliga gånger, men aldrig med cykel. Så detta blir skoj!

/Fredrik


Kom ihåg reseförsäkringen!

Vi har reseförsäkringar för alla typer av resor - oavsett om du ska på charterresa, vill backpacka, plugga utomlands eller ska åka på tjänsteresa.

 

Se alla våra reseförsäkringar

Vill du har fler tips?

Om du vill ha fler tips på din resa rekommenderar vi att du tar dig en titt på vår blogg.

 

Till bloggen

Du kanske också gillar:

Teaser

Fem frukter vi inte visste fanns

Nu är det dags för ett nytt inlägg av den bloggande seglarfamiljen Hammarberg. Den här gången presenterar familjen en rad exotiska frukter som du förm...

Patrik Enlund – Roadtrip i Nya Zeeland

Är du nyfiken på Nya Zeeland, planerar du kanske till och med att resa dit? I det här inlägget får vi följa med Patrik Enlund på hans 30 dagar långa r...

Patrik2

Lifta i Rumänien - farligt eller en häftig upplevelse?

Har du någonsin funderat på att spara in på resekostnaderna när du är ute och reser genom att lifta? Då borde du ta del av äventyraren Patrik Enlunds ...