Patrik Enlund – Roadtrip i Nya Zeeland

17 september

Är du nyfiken på Nya Zeeland, planerar du kanske till och med att resa dit? I det här inlägget får vi följa med Patrik Enlund på hans 30 dagar långa roadtrip i Nya Zeeland och ta del av några av alla de aktiviteter och upplevelser landet har att erbjuda för den äventyrlige.

Nu har vi varit i Nya Zeeland i över två månader. Det har redan blivit flera hejdundrande äventyr. Vi har sovit i bilen i över 30 dagar och roadtrippat till flera ställen på nordön. Mountainbikecykling, stora sjöar, vilda forsar, magnifika kuststräckor, höga imponerande vattenfall, klippformationer, grottor, lysmaskar och för att inte glömma – skidåkning på över 2 000 meters höjd.

Det är inte på många ställen i världen där det går att göra allt det där inom bara några månader. Nya Zeeland är ett unikt land. Det finns en anledning till att det var här som Sagan om ringen spelades in, om ni förstår vad jag menar. Landet har sådana variationer att man tappar hakan och Nya Zeeland är ett himmelrike för den som törstar efter äventyr.

Dagen när jag knäppte på mig pjäxorna för skidåkning var den bästa hittills. Jag förflyttades till mitt femåriga jag när jag började ta mig an pisterna på berget. Solen sken på en klarblå himmel, temperaturen var perfekt, jag träffade flera härliga människor och njöt av vackra utsikter. Jag kunde inte sluta le. Det var liksom signifikativt för hela det här resan så långt. Glädjen, adrenalinet och den fullständiga lyckan. Jag kan verkligen inte sluta le.

Och det finns anledningar till det. Runt varje krök på vägarna här väntar en otrolig utsikt och ett nytt äventyr. Varje liten grusväg leder till något spännande och varje nytt människomöte är en ny vänskap. Nya Zeeland är ett sådant där land som liksom greppar tag om hjärtat, suger in det och inte täcker släppa taget.

Glöm inte, varje äventyr kräver sin planering. Ska du åka skidor, cykla mountainbike eller göra hisnande vandringar till vattenfall gäller det att vara försäkrad – just ifall något skulle hända. Och kom ihåg, säg aldrig ”Det händer inte mig”.

/Patrik

Följ Patriks äventyr i Nya Zeeland på www.ettannatliv.se


Kom ihåg reseförsäkringen!

Vi har reseförsäkringar för alla typer av resor - oavsett om du ska på charterresa, vill backpacka, plugga utomlands eller ska åka på tjänsteresa.

 

Se alla våra reseförsäkringar

Vill du har fler tips?

Om du vill ha fler tips på din resa rekommenderar vi att du tar dig en titt på vår blogg.

 

Till bloggen

Du kanske också gillar:

Nya Zeeland

Nya Zeeland

Här har vi samlat all information du behöver veta om Nya Zeeland. Informationen innefattar bl.a. visumkrav, vaccinationer, passregler och allmänt riskläge.

Resa på höstlovet – tips och förslag på resmål

Höstlovet inträffar vecka 44 varje år, vilket vanligtvis är den sista veckan i oktober och en eller ett par dagar in på november månad. Under höstlove...

Gifta

Gifta sig utomlands

Att gifta sig utomlands är något som blivit allt mer populärt. Om man väljer att gifta sig utomlands finns det en mängd val man ställs inför: gifta si...