Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Eritrea

Översikt

Eritrea är en isolerad och repressiv stat som ligger i Afrikas horn. Den repressiva och hemlighetsfulla karaktären av denna de facto enpartistat innebär politiska- och konfliktrisker för besökare och investerare i landet. Politisk opposition tolereras inte och president Isaias Afwerki och det styrande partiet Folkfronten För Demokrati Och Rättvisa (PFDJ), som har dominerat Eritrea sedan självständigheten, förtrycker pressfriheten, mänskliga rättigheter, religion och demokrati.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Det finns många potentiella hälsorisker i Eritrea. Se till att du tar förberedelser för din resa på allvar. Det rekommenderas att du besöker din läkare eller en resehälsospecialist 4-8 veckor innan avresa om möjligt, om inte är det klokt att besöka dem så snart en resa planeras.

Trots att resenärer inte behöver ett vaccinationsintyg för gula febern för inresa är det starkt rekommenderat. Om du planerar en resa i städerna är risken låg. Om du planerar att resa utanför städerna rekommenderas det starkt att du vaccinerar dig mot gula feber.

Andra vaccinationer som rekommenderas är: hepatit A, tyfus, hepatit B (speciellt de som kommer umgås med lokalbefolkningen). En booster för polio rekommenderas för de som inte fått en i vuxen ålder.

Malaria är ett stort problem i Eritrea. Alla resenärer bör vara medvetna om risken och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att undvika allvarlig sjukdom. Några av de mediciner som skyddar mot malaria är profylax med lariam, malarone eller doxycyklin.

Var försiktig med vad du äter och dricker, då diarré är en vanlig åkomma. Det bästa sättet att undvika detta är att vidta försiktighetsåtgärder med mat och dryck. Drick inte kranvatten om det inte kokats, filtrerats eller kemiskt decinficerats. De flesta större restauranger och hotell i Eritrea har god mathygien och är oftast säkra att äta och dricka på. Ät inte frukt eller grönsaker som inte skalats eller kokats och undvik mat och dryck från gatuförsäljare.

Ta med dina egna receptbelagda läkemedel och förebyggande mediciner. Se till att din sjukförsäkring täcker sjukvårdskostnader utomlands. Om den inte gör det bör du teckna kompletterande försäkring. Om sjukdom sker utomlands kan dina kostnader för läkarvård och eventuell evakuering kosta tiotusendals dollar.

Sjukvården är mycket begränsad utanför de större städerna. Allvarliga sjukdomar kan dock kräva evakuering till ett land med mer moderna sjukhus. Var medveten om att de flesta läkare förväntar sig kontant betalning, oavsett försäkring.

Pass

Pass krävs och måste vara giltiga i minst sex månader från inresedatum i Eritrea.

Visum

Alla resenärer måste ansöka om visum innan inresa till Eritrea.
Affärsresenärer behöver en inbjudan för visum. Visum för en inresa är normalt giltigt i tre månader och visum för flera inresor är giltiga i tre, sex eller tolv månader. Visum för flera resor kan dock endast erhållas för affärsresenärer. 

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Eritrea
  • Huvudstad: Asmara
  • Övriga större städer: Assab, Massawa, Barentu, Keren
  • Religion: Islam & Kristendom
  • Tidszon: GMT+3

Landets nödnummer

Generell riskbedömning

Medium

Undvik helst icke-nödvändiga resor till landet. Överväg ytterligare rådgivning.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Cape Town

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language