Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Algeriet

Översikt

Även om säkerhetsmiljön i Algeriet har förbättrats avsevärt sedan slutet på inbördeskriget så är dess arv fortfarande märkbart i landet och fortsätter blockera försök till politisk förändring. Huvudstaden Alger har inte utsatts för några större terrorattentat sedan 2007, men hotet från terrorism finns fortfarande kvar. Bombattacker mot polis och säkerhetsstyrkorna sker fortfarande i de nordöstra provinserna, med en ökning av antalet rapporterade attacker i västra delarna, särskilt Ain Defla. Gisslankrisen i Amenas i januari 2013 illustrerar kidnappningsrisken gentemot utländska medborgare i den västra regionen. Protester mot de höga levnadskostnaderna, bostäder och arbetslöshet organiseras regelbundet, men tenderar att vara hårt reglerade av myndigheterna. Frågor som brottslighet, infrastruktursäkerhet, naturkatastrofer och hälsofrågor behöver inkluderas för att begränsa reserisk.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Obligatoriska vaccinationer för resor till Algeriet är hepatit A, tyfus, gula febern (om du anländer från ett infekterat område), stelkramp-difteri, mässling/påssjuka/röda hund (MMR) och resenärer bör också överväga vaccinationer för hepatit B och rabies beroende på vart i landet de ska resa.

Det rekommenderas starkt att undvika kranvatten och istället använda buteljerat vatten eller vattenreningsutrustning om pålitligt buteljerat vatten inte är tillgängligt. Undvik isbitar, opastöriserade mejeriprodukter och rå och dåligt tillagad mat. Resenärer bör överväga att medta behandling för vanliga resesjukdomar, särskilt mot diarré.

I de större algeriska städerna som Alger, Oran och Constantine håller sjukvården på att förbättras men ligger fortfarande under europeiska eller västerländska standarder. På landsbygden och i synnerhet i södra Sahararegionen är sjukvården mindre tillgänglig och håller varierande standard.

Tillgång till läkemedel och medicinsk utrustning kan också vara ett problem. Sjukhus och läkare förväntar sig normalt en omedelbar betalning i kontanter för eventuella medicinska tjänster. De flesta hälsoarbetare talar franska men engelska kanske inte är allmänt talat, särskilt utanför huvudstaden.

Pass

Besökare till Algeriet måste resa på ett pass som är giltigt i minst sex månader från dagen för inresan till landet.

Visum

Visumkrav för besök till Algeriet varierar mellan nationaliteter och under alla omständigheter är det rekommenderat att resenärer kontaktar sin ambassad eller konsulat för att få information om deras individuella behov av resedokumentation. Kostnader för visum varierar också mellan olika nationaliteter.
Resenärer bör ansöka till den algeriska ambassaden eller konsulatet i deras hemland och ansökningar måste vara maskin/datorskrivna och inte handskrivna.
Affärsvisum måste kompletteras med ett brev från en sponsor och bevis på planerad avresa i form av en officiell resebeskrivning.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Algeriet
  • Huvudstad: Alger
  • Religion: Islam
  • Tidszon: GMT+1

Landets nödnummer

  • Polis: 21321735350
  • Brandkår: 21321711414
  • Ambulans: 21321711414

Generell riskbedömning

Medium

Undvik helst icke-nödvändiga resor till landet. Överväg ytterligare rådgivning.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Cape Town

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language