Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Amerikanska Jungfruöarna

Reseförsäkring Amerikanska Jungfruöarna

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Amerikanska Jungfruöarna är ett autonomt amerikanskt territorium och är inte en införlivad del av USA. De ligger inom Leewardöarna. Det finns många öar, men de fyra största är St Croix, St Thomas, St John och Water Island. Öarna totala yta är 346 kvadratkilometer, med en befolkning på runt 110 000. Öarna är belägna i västra Västindien 140 km öster om Puerto Rico. Tillsammans med de Brittiska Jungfruöarna bildar de ögruppen Jungfruöarna. 

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör konsultera en läkare eller resehälsospecialist minst 4-8 veckor innan avresa för den senaste informationen om de vacciner som krävs. Resenärer bör se till att följande vaccinationer är uppdaterade: mässling/påssjuka/röda hund och stelkramp/difteri.
Följande vaccinationer rekommenderas: hepatit A och hepatit B (för dem som kommer att komma i nära kontakt med lokalbefolkningen).
Alla resenärer bör ta med sig antibiotika och anti-diarré läkemedel då resenärsdiarré är vanligt förekommande.

Vårdinrättningar i Amerikanska Jungfruöarna håller liknande standard till de i USA och det rekommenderas att teckna heltäckande rese- och sjukförsäkring innan resa, då sjukvårdskostnader kan vara extremt höga. I nödfall ringer du 911. Apotek finns på öarna och de är oftast välfyllda.

Pass

Pass krävs för inresa i Amerikanska Jungfruöarna (förutom för medborgare i USA som anländer från det amerikanska fastlandet, Puerto Rico, Hawaii eller Alaska. Dessa behöver dock fortfarande giltig foto-legitimation).

Visum

Amerikanska Jungfruöarna har samma inresekrav som USA, vilket erbjuder viseringsfrihet till 34 länder genom Visa Waiver Programme (VWP) för turism- och affärsändamål. Den maximala längden på vistelsen är 90 dagar. Detta inkluderar resenärer från Sverige, Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland och Storbritannien. Besökare till Amerikanska Jungfruöarna måste färdas på ett pass som är giltigt i minst sex månader.

Från och med 12 januari 2009 är det obligatoriskt för alla besökare att ge information över internet minst 72 timmar innan inresa. Detta kallas Electronic Travel System eller ESTA. När du registrerat dig kommer informationen att vara giltig i två år, eller under passets giltighetstid, beroende på vilket som är kortare.

Turistvisum: krävs inte för vissa medborgare
Affärsvisum: krävs inte för vissa medborgare
Studentvisum: krävs

Amerikanska Jungfruöarna
  • Huvudstad: Charlotte Amalie (19,000)
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: GMT -4

Landets nödnummer

  • Polis: 911
  • Brandkår: 911
  • Ambulans: 911

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center New York

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language