Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Anguilla

Reseförsäkring Anguilla

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Anguilla är ett brittiskt utomeuropeiskt territorium i Karibien. Det är del av Leeward ökedjan i Små Antillerna. Territoriumet består av ön Anguilla och har en befolkning på 14 000. Det finns även ett antal obebodda öar. Det finns inga särskilda säkerhetsrisker förutom potenitell påverkan av säsongsmässiga klimatförändringar i Karibien.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör konsultera en läkare eller resehälsospecialist minst 4-8 veckor innan avresa för den senaste informationen om de vacciner som krävs. Resenärer bör se till att följande vaccinationer är uppdaterade: mässling/påssjuka/röda hund, hepatit A och B och stelkramp/difteri.

Denguefeber är ett vanligt problem i Karibien. Då det inte finns ett vaccin eller botemedel bör resenärer göra sitt yttersta för att undvika myggbett. Detta inkluderar användandet av insektsmedel och att täcka bar hud.

Resenärer bör teckna heltäckande rese- och sjukförsäkring innan avresa.

Vårdinrättningarna i Anguilla är extremt begränsade. Det finns endast ett sjukhus som kan hantera mindre medicinska problem. Allvarligare sjukdom eller olycka kan kräva evakuering till en annan ö där modern sjukvård finns.

Pass

Pass krävs för inresa i Anguilla. Dessa måste var giltiga i minst sex månader efter beräknat avresedatum. Resenärer måste även kunna uppvisa en giltig returbiljett för att få resa in i landet.

Visum

Visum krävs inte för de flesta resenärer (såsom de som är medborgare i Commonwealth, Organization of American States och många europeiska länder). Resenärer bör kontakta närmaste ambassad för att kontrollera inresekrav.

Anguilla
  • Huvudstad: The Valley (1 000)
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: UTC - 4

Landets nödnummer

  • Polis: 911
  • Brandkår: 911
  • Ambulans: 911

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language