Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Antigua och Barbuda

Reseförsäkring Antigua och Barbuda

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Antigua och Barbuda är en önation i östra Karbiska havet och består av öarna Antigua, Barbuda och ett antal mindre öar, beläget i mitten av Leewardöarna. Antigua och Barbuda blev stjälvständigt från Storbritannien 1981. Landet har en beräknad befolkning på drygt 82 000 människor.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör konsultera en läkare eller resehälsospecialist minst 4-8 veckor innan avresa för den senaste informationen om de vacciner som krävs. Resenärer bör se till att följande vaccinationer är uppdaterade: mässling/påssjuka/röda hund och stelkramp/difteri.

Dessutom rekommenderas du att vaccinera dig mot hepatit A, och om du kommer att vistas i landet i längre än sex månader eller kommer att komma i kontakt med lokalbefolkningen bör du även överväga vaccinering mot hepatit B. Tyfusvaccin rekommenderas för den som planerar en längre vistelse på landsbygden. Tyfus är dock ovanligt i Antigua och Barbuda.

Fall av denguefeber sker sporadiskt. Resenärer bör vidta vanliga försiktighetsåtgärder mot myggbett.

Det lokala vattnet är klorinerat, men kan fortfarande orsaka magproblem. Buteljerat vatten finns att köpa. Mjölkprodukter är pastöriserade, och den lokala maten anses säker att äta.

Du bör teckna heltäckande rese- och sjukförsäkring innan du reser. Vårdinrättningarna på öarna kan hantera de flesta medicinska problem, men allvarlig sjukdom eller olycka kan komma att kräva evakuering till San Juan, Puerto Rico eller Miami.

Det finns ingen tryckkammare, dykare som kräver behandling för tryckfallssjuka måste evakueras, antingen till Saba eller Guadeloupe. Läkare förväntar sig oftast kontant betalning, oavsett försäkring. De flesta läkemedel finns tillgängliga.

Pass

Resenärer måste resa på ett pass som är giltigt i minst sex månader.

Visum

De flesta resenärer kommer inte att behöva ett visum för att resa till Antigua och Barbuda. Om du tänker resa för att arbeta eller för affärsändamål, eller om du på annat sätt är osäker på om du behöver ett visum, bör du kontakta närmaste ambassad eller konsulat.

Immigrationstjänstemän kommer ofta att be att få se en returbiljett eller biljett för vidare resa, och även bevis på tillräckliga finansiella medel för att täcka hela resan. En utreseavgift debiteras. Resenärer varnas att den lokala immigrationsmyndigheten har ett rykte om sig att vara extremt pedantiska gällande immigrationsformulär.

Om du reser från ett land där gula febern existerar kommer du behöva ett vaccinationsintyg.

Antigua och Barbuda
  • Huvudstad: Saint Johns
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: UTC -4

Landets nödnummer

  • Polis: 911
  • Brandkår: 911
  • Ambulans: 911

Generell riskbedömning

Low

Landet är säkert att resa till. Generellt sett mycket liten risk.

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language