Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Bahrain

Reseförsäkring Bahrain

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Det största säkerhetshotet kommer från de demonstrationer och sammandrabbningar som regelbundet sker i och runt shi’abyar. När oroligheterna var som värst, februari till mars 2011, pågick våldsamma sammandrabbningar i centrala Manama som ledde till ett flertal dödsfall och allvarligt störde landets näringsliv. Den styrande Al-Khalifa familjen bjöd in säkerhetsstyrkor från Gulfstaternas samarbetsråd för att försöka kontrollera demonstranterna i mars 2011. De protester mot regeringen som följde blev ofta våldsamma och inkluderade blockering av motorvägar och användandet av molotovcocktails. Växande anti-västkänslor rapporterades i slutet av 2011, men detta är fortfarande isolerat och västerlänningar utgör inte direkta måltavlor för demonstranterna. 

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Du bör ha heltäckande försäkring, inklusive sjukförsäkring, innan avresa till Bahrain.

Alla resenärer bör besöka läkare eller en resehälsoklinik 4-8 veckor innan avresa. Du bör se till att dina rutinvaccinationer är uppdaterade och vara vaccinerad mot hepatit A, tyfus, mässling/påssjuka/röda hund och difteri/kikhosta/stelkramp. Rabies och hepatit B kan även vara tillrådligt.

Om resenärer för in läkemedel i landet bör de vara i sin originalförpackning och med recept.

Det finns inga större hälsorisker för resenärer. Kranvatten håller god kvalitet, men resenärer råds ändå att dricka buteljerat vatten.

Vårdinrättningar i Bahrain är av god standard. Det finns sjukhus i bahrainska städer och särskilt i Manama. Det finns lämplig utrustning på sjukhusen och ordentlig medicinsk vård erbjuds. Apotek tenderar att vara välfyllda.

I händelse av nödsituation ges vård för en nominell kostnad eller utan kostnad. Sjukförsäkring bör ändå tecknas innan inresa till Bahrain. Kostnader för andra hälso- och sjukvårdstjänster kan variera mellan sjukhus.

Pass

Pass krävs för inresa i Bahrain och måste vara giltigt i minst sex månader från inresedatum. 

Visum

Medborgre från följande länder kan få visum vid ankomsten till den internationella flygplatsen i Bahrain eller på King Fahd Causeway:

Andorra, Australien, Österrike, Belgien, Brunei, Kanada, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Island, Irland, Italien, Japan, Liechtenstein, Luxemburg, Malaysia, Monaco, Nya Zeeland, Norge, Portugal, San Marino, Spanien, Sverige, Singapore, Sydkorea, Schweiz, Nederländerna, USA, Storbritannien, Vatikanstaten.

Det rekommenderas ändå att ansöka om visum innan inresa, antingen på internet (http://www.evisa.gov.bh) eller på din lokala ambassad.

Före avresa bör resenärer som är bosatta i Bahrain ansöka om nytt inresetillstånd för att kunna återvända.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Bahrain
  • Huvudstad: Manama
  • Övriga större städer: Muharraq, Riffa
  • Religion: Islam
  • Tidszon: GMT +3

Landets nödnummer

  • Polis: 999
  • Brandkår: 997
  • Ambulans: 999

Generell riskbedömning

Low

Landet är säkert att resa till. Generellt sett mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Europeiska ERV Stockholm

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language