Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Barbados

Reseförsäkring Barbados

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Säkerhetshotet i Barbados är fortfarande lågt, utan större hot från väpnad konflikt eller uppror. Övergången från ett kolonialt territorium till självständighet som en del av Commonwealth har varit relativt stressfritt, med den politiska strukturen i landet fortsatt balanserat.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärsdiarré är den vanligaste förekommande reserelaterade åkomman. För att minimera risken för diarré bör resenärer endast äta mat som är väl tillagad och endast dricka buteljerade drycker. Alla resenärer bör även ta med sig antibiotika och läkemedel mot diarré. De flesta fall av resenärsdiarré är mindre allvarliga och kräver varken antibiotika eller antidiarré läkemedel. Tillräckliga intag av vätskor är viktigt.

Resenärer bör ha rutinvaccineringar uppdaterade. Hepatit A vaccinering rekommenderas för alla resenärer över ett års ålder. Vaccinering bör utföras minst 4 veckor innan avresa till Barbados. Tyfus är ovanligt i de flesta karibiska länder, inklusive Barbados, endast de som planerar att vistas i landet över en längre period bör vaccinera sig mot tyfus. Hepatit B vaccin rekommenderas för resenärer som kommer att komma i nära kontakt med lokalbefolkningen eller kommer att behöva blodtransfusion under vistelsen. Resenärer som reser från länder där gula febern rapporterats måste kunna uppvisa ett vaccinationsintyg.

Ett antal fall av denguefeber rapporteras varje år i Barbados. Denguefeber är en virussjukdom med influensaliknande symptom och kan i värsta fall vara dödlig. I dagsläget existerar inget vaccin, och resenärer bör därför vidta försiktighetsåtgärder för att undvika insektsbett.

Vårdinrättningar i Barbados håller adekvat standard för rutinbehandlingar. Allvarliga medicinska problem kommer att kräva evakuering till ett annat land. Vårdinrättningarna är främst belägna i och runt Bridgetown, men på grund av landets storlek är dessa lättillgängliga från hela ön. Många läkare och sjukhus kommer att förvänta sig kontakt betlaning, oavsett sjukförsäkring. De flesta läkemedel och droger finns på apotek. De är oftast billigare än i västerländska länder.

Pass

Alla besökare måste resa på ett pass som är giltigt i minst sex månader.

Visum

Medborgare från de flesta EU-länder (även Sverige), USA, Kanada och Australien behöver inget visum för vistelser upp till sex månader, men kan få ett visum giltigt i endast en månad och kan sen söka olika förlängningar.

De som vill studera eller arbeta i Barbados måste erhålla ett visum och bör kontakta närmaste ambassad, så tidigt som möjligt, för all nödvändig information om visumkrav.

Även om gula febern inte ses som en risk i Barbados bör resenärer som reser från länder där sjukdomen rapporterats kunna visa ett giltigt vaccinationsintyg för gula febern.

Barbados
  • Huvudstad: Bridgetown
  • Övriga större städer: Holetown, Speightstown, Oistin
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: UTC -4

Landets nödnummer

  • Polis: 211
  • Brandkår: 311
  • Ambulans: 511

Generell riskbedömning

Low

Landet är säkert att resa till. Generellt sett mycket liten risk.

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language