Reseförsäkring Bhutan

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Landsinformationen nedan är maskinöversätt av vår partner.*

Översikt

Huvudstad: Thimphu (113 669 invånare)
Andra städer: Jakar, Mongar, Paro, Phuensholing, Punakha, Trashigang och Trongsa
Befolkning: 727 145
Religion: Buddhism
Tidszon: UTC+06:00 (BTT)
Körsida: vänster
Telefonnummer: +975
Elkontakt(ar): Schuko, Europlug, BS 546, BS 1363, Typ D, Typ C, Typ G

Säkerhetshoten mot utländska resenärer är minimala i kungariket Bhutan. Den låga hotnivån relaterar till landets relativa isolering, både politiskt och kulturellt, i regionen. Det finns strikta kontroller av tillströmningen av utlänningar och yttre påverkan ses till stor del av de styrande myndigheterna som ett skadligt inflytande på landets sociala struktur. Detta tillskrivs också till stor del starka och strikta kulturella normer som i viss mån dämpar säkerhetsrisker.

Det finns en låg risk för kriminalitet för turister, även om det förekommer gängkriminalitet och våld i stadsområden. Den oländiga fjällterrängen innebär risker för bilkörning, med leriga vägar på sommaren och snötäckta pass på vintern. Bhutan prioriterar lågvolym, högvärdig turism med sin ökända avgift för utländska besökare på 200 USD per dag.

Bhutan blev en tvåpartidemokrati 2008 även om hotet om politiskt våld fortfarande är lågt. Dess ekonomi är en av de minsta i världen efter BNP-rankning.

Pengar

Den nationella valutan i omlopp är Ngultrum (BTN). 1 Ngultrum = 100 chetrum (Ch). Valörerna för Ngultrum är 500, 100, 50, 20, 10 och 5. US-dollar och vissa andra ledande valutor kan användas i stor utsträckning i Bhutan. I Thimphu, Paro och Phuentsholing kan valuta växlas på vissa stora hotell. Resenärer kan också enkelt byta ut sina resecheckar till förmånliga priser på Bank of Bhutan.

Även om utländska kreditkort blir mer allmänt accepterade rekommenderas det att ha kontanter som reserv.

Bankerna är i allmänhet öppna från måndag till fredag ​​(0900-1700) och lördag (0900-1300).

Kommunikationer

Bhutans internationella landsnummer är 975.

Telefonkiosker finns i Bhutans större städer men inhemska telefontjänster är mycket dåliga med få telefoner i bruk. Vissa större städers koder ges enligt följande:

Jakar 3
Mongar 4
Paro 8
Punakha 2
Phuentsholing 5
Samdrup Jongkhar 7
Thimphu 2
Trashigang 4
Trongsa 3

Internet finns tillgängligt i Thimpu och de flesta andra städer. Många hotell erbjuder wifi-tjänster, medan vissa kan ta ut en avgift.

Elektricitet

Tre typer av plugg kan användas i Bhutan: två rundstiftplugg, tre rundstiftplugg och två parallella plana stiften med jordstiftplugg. Elektriska strömmar körs på 220 volt AC i 50Hz. Strömavbrott i hela landet är inte ovanliga. De som reser med bärbara datorer och mobiltelefoner kanske vill ta med överspänningsskydd och extra batteriladdare.

Fysisk

Bhutan är ett litet sydasiatiskt landlåsat land gränsat till norr av Kina (Tibet) och i söder, öst och väst av Indien.

Den norra regionen består av en båg av glaciär bergstoppar med ett extremt kallt klimat vid högsta höjder. De flesta toppar i norr ligger över 7 000 m över havet. med högsta punkten, Kula Kangri, vid 7.553 m, även om topografiska studier tyder på att Kula Kangri helt ligger inom Tibets gränser.

De svarta bergen i centrala Bhutan utgör en vattendrag mellan två stora flodsystem: Mo Chhu och Drangme Chhu. Toppar i Svarta bergen varierar mellan 1 500 m och 2 700 m över havet. Torsa, Raidak, Sankosh och Manas är de största floderna i Bhutan som strömmar genom denna region. Huvuddelen av befolkningen bor i de centrala högländerna.

I söderna är Shiwalik Hills täckta av täta skogar, låglandsfloddalar och berg upp till cirka 1 500 m över havet. Foten tar sig ner i den subtropiska Duars Plain, som är uppdelad i norra och södra Duars. Landet har ett skogsskydd på 64 procent, med fem nationalparker: Jigme Dorji, Jigme Singye Wangchuck, Royal Manas och Thrumshingla och fem naturreservat: Bomdeling, Khaling, Phibsoo, Sakteng och Toorsa Strict.

Pass

Pass krävs för inresa och utresa från Bhutan. Resenärerna måste också kunna tillhandahålla bevis på vidare / returbiljetter och reseavtal för nästa destination.

Visum

Visum krävs av alla utländska resenärer utom medborgare i Bangladesh, Indien, Maldiverna och Thailand. Alla besökare från andra länder måste visa ett giltigt pass när de reser till Bhutan och de måste ansöka om visum minst 30 dagar före det föreslagna datumet för inresa.

Andra alternativ för att besöka landet är att få en inbjudan av "en ansedd medborgare" eller en volontärorganisation. När turnén eller inbjudan har fått statligt godkännande, utfärdas visum antingen genom invandringstjänster på Paro flygplats eller i gränsstaden Phuentsholing. Visa ansökningar är tillgängliga från utvalda resebyråer. Allt arbete för visumansökan är färdigställd inom Bhutan och resebyråerna brukar ordna en resenärs inträdesvisum och godkännande.

Resenärer på ett normalt turistvisum som har betalat den "fasta dagliga tullen" som fastställts av den bhutanska regeringen har rätt till följande tjänster utan extra avgifter: mat, transport, inträdesavgifter till museer, monument och kulturella platser, guide och transport. Avgiften är vanligtvis inställd på cirka 250 USD per person per dag.

Utländska ambassader och konsulat i Bhutan

Storbritannien

Det finns ingen brittisk representation i Bhutan.

Det närmaste konsulära kontoret är den brittiska vice högkommissarie i Kolkata (tidigare Calcutta) på:

Brittisk vice högkommissarie
1, Ho Chi MinhSarani, Kolkata 700 071
Telefon: + 91-33-22885172-76
Fax: + 91-33-22885177
E-post: bdhccalc@giascl01.vsnl.net.in
Öppettider: måndag till fredag ​​0900-1200 och 1400-1600

oss

USA och Bhutan har inga formella diplomatiska förbindelser, även om informell kontakt upprätthålls mellan den bhutanska och amerikanska ambassaden i New Delhi (Indien):

USA: s ambassad
Shantipath, Chanakyapuri
New Delhi 110021
indien
Telefon: + 91-11-2419-8000
Fax: + 91-11-2419-0017
E-post: ndcentral@state.gov

Svårigheter för särskilda nationaliteter

N / A

Vårdinrättningar

Medicinska anläggningar finns i befolkade områden i Bhutan som Thimphu och Paro, men är begränsade eller till och med obefintliga i vissa avlägsna landsbygden där. Dessa anläggningar har inte högteknologi och saknar tillräcklig kompetent hälso- och sjukvårdspersonal. Ambulansservice är inte heller tillgänglig i vissa avlägsna områden i landet. Resenärer rekommenderas att prenumerera på en fullständig reseförsäkring före avgång.

Vissa akutmedicinska tjänster tillhandahålls gratis till alla turister. Hälso- och sjukvårdspersonal i Bhutan kan annars föredra kontantbetalning.

Luft evakuering kommer att krävas vid nödsituation. Helikopter evakuering från avlägsna områden finns tillgänglig i Bhutan genom de registrerade researrangörerna, eller genom att kontakta din närmaste ambassad i New Delhi.

Hälsoproblem

Resenärer rekommenderas att konsultera en resehälsospecialist eller allmänläkare (GP) för att få den senaste informationen om vilka vacciner som rekommenderas cirka 4-8 veckor före avresan till Bhutan. Se till att du är uppdaterad om rutinvacciner innan din resa. Följande vaccinationer rekommenderas: mässling-påssjuka-röda hund (MMR), stelkramp-difteri-kikhosta, polio och influensa. Resenärer kan också överväga vaccinationer för hepatit B och rabies, beroende på detaljerna för deras resa.

Denguefeber är endemisk i Bhutan, med maximal överföring under regnperioden från juli till december.

Malariarisk finns året runt i följande södra distrikt: Chukha, Dagana, Pemagatshel, Samdrup Jongkhar, Samtse, Sarpang, Tsirang, Zhemgang. Användning av anti-malariamediciner (Lariam, Malarone eller doxycyklin) rekommenderas för alla områden i Bhutan. Denna profylax bör stödjas med användning av insektsmedel, myggnät och långärmade kläder runt skymningen.

Bhutan riskerar att pågå Chikungunya-överföring. Insektsskyddsåtgärder är viktiga.

Ett vaccinationsintyg mot gula febern krävs för resenärer som kommer från ett land med risk för överföring av gula febern.

Japansk encefalit är möjligen endemisk i icke-bergsområden.

Resenärer bör vara medvetna om riskerna förknippade med resenärers besvär som diarré. Resenärer måste vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder när de dricker vatten eller äter mat inom landet och endast dricka vatten från förseglade flaskor som erhållits från en ansedd källa eller vatten som har filtrerats och kokats.

Det är lämpligt att ta med medicin mot diarré och orala rehydreringssalter för att förhindra uttorkning.

Tuberkulos är mycket endemisk i Bhutan.

Landsinformationen på denna webbplats har översatts med hjälp av maskinöversättning av vår partner. Arbete har utförts för att tillhandahålla en så korrekt översättning som möjligt, dock ska du som läsare ha i åtanke och acceptera att ingen automatisk översättning är perfekt och bör inte heller läsas eller tolkas som så. Landsinformationen är inte avsedd att vara en källa till råd eller handling baserat på det material som presenteras. Ingen garanti antyds eller ges, inga anspråk eller rättsliga åtgärder accepteras.


Bhutan
Landets nödnummer
Polis:
113
Brandkår:
110
Ambulans:
112

Köp försäkring

Ändra din sökning Boka här
Datum då försäkringen ska gälla

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

1
Ålder vid avresa
Besöksperiod

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

1
Ålder på besökaren vid hemresedatum
Betaldatum boende
Hyresperiod

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

Pris för boende
1
Ålder på besökaren vid hemresedatum
Betalningsdatum
Utresedatum
1
Pris (belopp) per person
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikanska Jungfruöarna
 • Amerikanska Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anguilla
 • Antarktis
 • Antigua och Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Australien
 • Azerbajdzjan
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetön
 • Brasilien
 • Brittiska Jungfruöarna
 • Brittiska territoriet i Indiska Oceanen
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burma (Myanmar)
 • Burundi
 • Caymanöarna
 • Centralafrikanska republiken
 • Chile
 • Colombia
 • Cooköarna
 • Costa Rica
 • Curaçao
 • Cypern
 • Danmark
 • Demokratiska republiken Kongo (DRK)
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanska Republiken
 • Ecuador
 • Egypten
 • Ekvatorialguinea
 • El Salvador
 • Elfenbenskusten
 • Eritrea
 • Estland
 • Etiopien
 • Falklandsöarna
 • Fiji
 • Filippinerna
 • Finland
 • Frankrike
 • Franska Guyana
 • Franska Polynesien
 • Franska territorierna i södra Indiska Oceanen
 • Färöarna
 • Förenade Arabemiraten
 • Förenta staternas mindre öar i Oceanien och Västin
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grekland
 • Grenada
 • Grönland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heardön och McDonaldöarna
 • Holländska Antillerna (Curacao, St. Maarten)
 • Honduras
 • Hongkong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jordanien
 • Julön
 • Kambodja
 • Kamerun
 • Kanada
 • Kap Verde
 • Kazakstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgizistan
 • Kiribati
 • Kokosöarna
 • Komorerna
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuba
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Lettland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxemburg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverna
 • Mali
 • Malta
 • Marocko
 • Marshallöarna
 • Martinique
 • Mauretanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexiko
 • Mikronesiska federationen
 • Moçambique
 • Moldavien
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Namibia
 • Nauru
 • Nederländerna
 • Nepal
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerna
 • Norfolkön
 • Norge
 • Nya Kaledonien (Chesterfieldöarna, Fortuna)
 • Nya Zeeland
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Panama
 • Papua Nya Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Republiken Kongo
 • Réunion
 • Rumänien
 • Russia (East of Ural)
 • Rwanda
 • Ryssland
 • Saint Barthelemy
 • Salomonöarna
 • Samoa
 • San Marino
 • São Tomé och Príncipe
 • Sate of Palestine
 • Saudiarabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerna
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Maarten
 • Slovakien
 • Slovenien
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St Helena
 • St Kitts och Nevis
 • St Lucia
 • St Pierre och Miquelon
 • St Vincent och Grenadinerna
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard och Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien och Sydsandwichöarna
 • Sydkorea
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadzjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjeckien
 • Togo
 • Tokelauöarna
 • Tonga
 • Trinidad och Tobago
 • Tunisien
 • Turkiet
 • Turkmenistan
 • Turks- och Caicosöarna
 • Tuvalu
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraina
 • Ungern
 • Uruguay
 • USA
 • Uzbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanen
 • Venezuela
 • Vietnam
 • Västra Sahara
 • Wallis och Futunaöarna
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Åland Islands
 • Österrike
 • Östtimor
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika exkl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Skottland
 • Wales
Dölj val Dölj
 • {{originalfilename}} x

Närmaste servicekontor

Euro-Center Bangkok

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.