Brittiska Jungfruöarna

Reseförsäkring Brittiska Jungfruöarna

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Brittiska Jungruöarna är ett brittiskt administrerat utomeuropeiskt territorium som ligger öster om Puerto Rico i Karibiska havet. Jungfruöarna delas mellan de brittiska och amerikanska Jungruöarna sedan 1917. Brittiska Jungfruöarna blev självständigt från Storbritannien 1967.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Malaria, gula febern och rabies är inte ett problem, men difteri, stelkramp, heptatit A och tyfus kan vara stora hälsorisker. Resenärer bör därför konsultera sin läkare för information om försiktighetsåtgärder som bör vidtas.

Du bör även vara försiktig och undvika att exponera dig för HIV/Aids när du vistas i BVI.

Det finns endast ett sjukhus i BVI och vårdinrättningar är begränsade. Allvarligare medicinska problem evakueras därför till sjukhus i Amerikanska Jungfruöarna (för dekompressionsbehandlingar), Puerto Rico (mer känsliga fall) eller USAs fastland.

Då det amerikanska systemet för viseringsundantag inte gäller engångs charterflyg måste speciella arrangemang göras för de patienter som inte har ett amerikanskt visum som måste evakueras med charterflyg.

Pass

Alla resenärer till Brittiska Jungruöarna (nedan BVI) måste resa på ett pass som är giltigt i minst sex månader.

Visum

Brittiska medborgare behöver inget visum då de kommer att ges en inrestämpel vid ankomst som är giltig i en månad.

Ansökningar för visumförlängningar, arbetstillstånd och andra immigrationsfrågor bör ställas direkt till lämpliga myndigheter i BVI.

Ensamstående föräldrar eller de som reser ensamma med barn bör vara medvetna om att de kan bli skyldiga att tillhandahålla bevis på föräldraansvar innan de tillåts att resa in eller ut ur landet med barn. Om du befinner dig i denna kategori bör du kontrollera med närmaste konsulat eller ambassad vilken dokumentation som kommer att krävas.

Brittiska Jungfruöarna
  • Huvudstad: Road Town, Tortola (9 400)

Landets nödnummer

  • Polis: 999
  • Brandkår: 999
  • Ambulans: 999

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Se alla våra försäkringar

Vi har reseförsäkringar för alla typer av resor - oavsett om du ska på charterresa, vill backpacka, plugga utomlands eller ska åka på tjänsteresa.

Närmaste servicekontor

Euro-Center New York

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.