Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Burkina Faso

Översikt

Resor till de norra delarna av landet bör begränsas på grund av närliggande Mali och närvaron där av jihadister och seperatistmiliser. Terrorism är ett hot, särskilt i de norra delarna av landet, där det finns risk att militanta grupper från grannländerna begår kidnappningar. Kidnappning är även ett latent hot norr om Ouagadougou.

Före detta presidenten Blaise Compaore tvingades avgå i oktober 2014 efter ett regeringsfientligt uppror som utlöste oroligheter i landet som varade i flera månader. Instabiliteten fick militären att inrätta en 12 månaders övergångsregering, arméchefen Honore Traore är nu interimpresident.

Kriminalitet är vanligt på Burkinas vägar och är särskilt förekommande öster om Fada N’gourma, på vägar mot Nilen och söder om Ouagadougou. Detta tillsammans med dålig trafiksäkerhet gör att det kan vara farligt att köra bil i Burkina Faso, speciellt när det är mörkt. Hög kriminalitet förvärras av det faktum att polisen inte genomgår utbildningar i hur man genomför ordentliga utredningar och undersökningar.

Störtfloder utgör en fara i Burkina Faso, stora översvämningar orsakar omfattande skador på vägar och bostadsområden under regnperioden från maj till november. Bristen på investeringar i lokal infrastruktur innebär att översvämningar kommer att fortsätta att orsaka störningar i landet.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör konsultera sin läkare eller en resehälsospecialist för den senaste informationen gällande vaccinationer som rekommenderas cirka 4-8 veckor före avresa till Burkina Faso. Vaccinationer som rekommenderas är hepatit A och B, tyfus, meningokock, polio, rabies, mässling/påssjuka/röda hund (MMR) och stelkramp-difteri.

Ett vaccinationsintyg för gula febern krävs för inresa.

Det rekommenderas att du använder antimalariamedicin (lariam, malarone eller doxycyklin) för alla områden i Burkin Faso.

Diarée är den vanligaste reserelaterade sjukdomen. Försiktighetsåtgärder bör vidtas vid beställning och konsumtion av mat och dryck. Vissa livsmedel såsom sallader, grönsaker och frukt bör vara ordentligt tillagade och utvalda.

Kranvatten bör undvikas, buteljerat vatten bör drickas. Is i drycker och frukt och grönsaker som kan ha sköljts under kranvatten bör betraktas som potentiellt skadliga.

Vårdinrättningar är väldigt begränsade i Burkina Faso och läkemedel finns inte alltid tillgängliga. De flesta sjukhus ligger i Ouagadougou, men de är begränsade och inte alltid sterila. Du förväntas ofta betala kontant i förväg för behandling även om du har reseförsäkring.

Ta med din egen medicin i dess originalförpackning och märkta med läkemedlets typ. Det rekommenderas även att du tar med dina egna nålar om du behöver dessa. I den situation att allvarliga medicinska problem uppstår är det lämpligt att lämna landet för att söka vård på bättre vårdinrättningar. Utanför huvudstaden är vårdinrättningar mycket begränsade och inte alltid tillgängliga. 

Pass

Pass krävs och måste vara giltiga i minst sex månader efter inresa. 

Visum

Visum och vaccinationsintyg för gula febern krävs för inresa till Burkina Faso. Visum kan erhållas vid ankomsten i Burkina Faso. De visum som utfärdas på flygplatsen är giltiga i 21 dagar. Visum som utfärdas vid landsgränser är giltiga i sju dagar. Båda typerna av visum kan förlängas på migrationskontoret i huvudstaden Ouagadougou.

Ett brev från företaget krävs för affärsresenärer. Brevet måste vara addresserat till Burkina Fasos Ambassad, förklara syftet med besöket, vara skrivet på företagets brevpapper och undertecknat av en anställd annan än resenären.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Burkina Faso
  • Huvudstad: Ouagadougou
  • Religion: Islam (50%), Kristendom (30%) och traditionella religioner
  • Tidszon: GMT

Landets nödnummer

  • Polis: 17
  • Brandkår: 18
  • Ambulans: 18

Generell riskbedömning

Medium

Undvik helst icke-nödvändiga resor till landet. Överväg ytterligare rådgivning.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Cape Town

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language