Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Burundi

Översikt

Burundis politiska scen har på senare år dominerats av instabilitet, etniskt relaterat våld och inbördeskrig. Även om fred till en viss grad har återställts i det lilla bergiga landet, kvarstår etnopolitiska klyftor, vilket påverkar inhemsk stabilitet och internationella relationer med Rwanda och Demokratiskas Republiken Kongo. 

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer uppmanas att besöka sin läkare eller en resehälsospecialist för att få den senaste informationen gällande vaccinationer som rekommenderas för Burundi, cirka 4-8 veckor innan avresa.

Följande vaccinationer rekommenderas: hepatit A och B, tyfus, meningokock, polio, rabies, mässling/påssjuka/röda hund (MMR), och stelkramp-difteri. Dessutom kommer du att behöva uppvisa vaccinationsintyg för gula febern vid ankomst i landet.

Användning av anti-malariamedicin (lariam, malarone eller doxycyklin) rekommenderas för alla områden i Burundi. Du bör även vidta försiktighetsåtgärder såsom att använda myggmedel, myggnät och långärmade kläder runt skymning.

Diarré är den vanligaste reserelaterade åkomman i Burundi. Resenärer bör vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder, såsom att endast dricka vatten från förseglade flaskor. Det är lämpligt att ta med sig anti-diarré medicinering och vätskeersättning för att undvika uttorkning.

Tillgången till vårdinrättningar i Burundi är mycket begränsad och medicinering finns inte alltid tillgängligt. Om det finns kan de vara falska eller ha gått ut. De flesta sjukhus finns i Bujumbura, men anläggningarna är begränsade och inte alltid sterila. Utanför Bujumbura finns det endast väldigt enkla vårdinrättningar. Du förväntas oftast betala för behandling i förstkott med kontanter, även om du har en reseförsäkring.

Resenärer bör ta med egna läkemedel, som ska förvaras i sin originalförpackning, och bör vara märkta med typen medicin, inte bara läkemedlets namn. Du bör även ta med dig egna nålar, särskilt om du lider av sjukdomar såsom diabetes.

Om allvarliga medicinska problem uppstår är det lämpligt att lämna landet för bättre medicinsk behandling. Din försäkring måste därför täcka medicinsk evakuering. Det bör också noteras att det inte finns ambulanser i landet.

Pass

Pass krävs av alla nationaliteter och måste vara giltiga i minst sex månader och med minst en tom sida.

Visum

Resenärer som anländer från ett land där Burundi inte har en ambassad eller konsulat kan få visum vid ankomsten till Bujumbura International Airport. De måste informera sin resebyrå om detta i förväg och ange passnummer, identitet och flyginformation.

Resenärer som anländer från ett land där det finns burundiska konsulära tjänster kan få ett transitvisum vid ankomst under förutsättning att de lämnar landet inom 72 timmar.

Affärsvisum är giltiga i 30 dagar och kan utfärdas för en- eller flera inresor. Ett brev från arbetsgivaren krävs av affärsresenärer. Brevet måste vara addresserat till ambassaden av Burundi, förklara resans syfte, vara skrivet på företagets brevpapper och undertecknas av någon inom företaget annan än resenären.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Burundi
  • Huvudstad: Bujumbura
  • Övriga större städer: Gitega, Bubanza, Cibitoke, Muyinga, Ngozi, Bururi
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: GMT+2

Landets nödnummer

  • Polis: 112
  • Brandkår: 112
  • Ambulans: 112

Generell riskbedömning

Medium

Undvik helst icke-nödvändiga resor till landet. Överväg ytterligare rådgivning.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Cape Town

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language