Caymanöarna

Reseförsäkring Caymanöarna

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Caymanöarna är ett brittiskt utomeuropeiskt territorium som består av de tre öarna Grand Cayman, Cayman Brac och Little Cayman. Öarna ligger söder om Kuba och nordväst om Jamaica i Karibiska havet. Territoriet bildades 1962 när det delades från Jamaica.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer rekommenderas att konsultera sin läkare 4-8 veckor innan avresa för att se över eventuellt behov av vaccinationer. Följande vaccinationer bör vara uppdaterade: hepatit A, hepatit B, mässling/påssjuka/röda hund (MMR) och stelkramp-difteri.

Denguefeber är ett vanligt problem i Västindien. Eftersom det inte finns några tillgängliga vaccinationer eller mediciner för att förebygga och behandla detta, bör resenärer göra sitt yttersta för att förhindra myggbett genom att använda sig av insektsmedel och täcka bar hud.

Resenärer uppmanas att teckna heltäckande sjukförsäkring innan avresa, då medicinsk behandling på Caymanöarna är mycket dyrt.

Vårdinrättningar på Caymanöarna håller hög standard och det relativt nya George Town-sjukhuset har bra medicinska resurser och möjlighet att behandla många olika åkommor. Patienter som drabbas av allvarliga medicinska problem och är i behov av mer avancerad vård kan initialt behandlas på Caymanöarna, men behöver sedan förflyttas till sjukhus utomlands, exempelvis i Miami.

Pass

Pass krävs och måste vara giltigt i minst sex månader från beräknat avresedatum från Caymanöarna. Resenärer måste även uppvisa giltig returbiljett. 

 

Visum

Medborgare från de flesta nationer (t.ex. många europeiska länder) behöver inte visum för vistelser på upp till sex månader på Caymanöarna.

Affärsresenärer som försöker bedriva verksamhet på Caymanöarna behöver affärsvisum för inresa till Caymanöarna. Ansökan om affärsvisum sker hos immigrationsmyndigheten.

Caymanöarna
  • Huvudstad: George Town (ligger på den västra sidan av Grand Cayman och har en befolkning på cirka 20.000)
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: UTC -5

Landets nödnummer

  • Polis: 911
  • Brandkår: 911
  • Ambulans: 911

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Se alla våra försäkringar

Vi har reseförsäkringar för alla typer av resor - oavsett om du ska på charterresa, vill backpacka, plugga utomlands eller ska åka på tjänsteresa.

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.