Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Djibouti

Reseförsäkring Djibouti

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Djibouti är ett ovanligt politiskt stabilt land i en annars ostabil region av Östafrika. Oroligheter kan dock fortfarande ske, oftast runt tider av ökad politisk spänning såsom folkval. Parlamentsvalet 2013 såg opppostionspartiet Union För Nationell Räddning (USN) komma in i parlamentet för första gången, men oroligheter och gatuvåld följde efter att oppositionspartier bestritt resultaten. Polisen lyckades dock snabbt återställa ordningen med hjälp av repressivt våld. Den auktoritära regeringen som leds av President Ismail Omar är mycket effektiv i att begränsa oliktänkande genom att arrestera oppositionsledare och journalister. Den mest betydande risken för företag och resenärer som är verksamma i Dijbouti är en potentiell kollaps av regeringen skulle folkligt uppror ske.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör besöka en läkare eller resehälsospecialist innan de besöker Djibouti för den senaste informationen om de vaccinationer som krävs och andra hälsorisker.
 
Rekommenderade vaccinationer är: hepatit A, tyfus, polio, hepatit B, rabies, mässling/påssjuk/röda hund och stelkramp/difteri. Ett vaccinationsintyg för gula febern krävs för de som reser in från länder där sjukdomen är endemisk.
 
Malaria finns i Djibouti och utgör en risk för resenärer. Profylax med lariam, malarone eller doxycyklin rekommenderas för alla områden.

Vårdinrättningar i Djibouti håller låg standard jämfört med de i mer utvecklade länder. Medicinsk utrustning kan vara extremt begränsad och de läkemedel som finns i landet kan vara mycket dyra. Det finns endast sjukhus i huvudstaden, men de har inte goda resurser.
 
Heltäckande rese- och sjukförsäkring bör tecknas innan avresa, även om det är vanligt att läkare kräver kontant betalning oavsett försäkring.

Pass

Pass krävs och måste vara giltigt i minst sex månader för inresa.

Visum

Visum kan erhållas vid ankomst i Djibouti (på flygplatsen); från din lokala ambassad, eller, i länder där det inte finns någon ambassad eller konsulat, från franska ambassader. Det rekommenderas starkt att resenärer erhåller visum innan inresa. Resenärer måste även uppvisa biljett för retur eller vidare resa.
 
Ett vaccinationsintyg för gula febern krävs för de som reser in från länder där sjukdomen är endemisk.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Djibouti
  • Huvudstad: Djibouti City
  • Övriga större städer: Danan, Ali Sabih
  • Religion: Islam
  • Tidszon: GMT+3

Landets nödnummer

  • Polis: 17
  • Brandkår: 18
  • Ambulans: +253350962

Generell riskbedömning

Moderate

Landet är överlag säkert att resa till men överväg ytterligare rådgivning.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Cape Town

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language