Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Dominica

Reseförsäkring Dominica

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Dominica är ett självständigt land i det östra Karibiska havet. Säkerhetsklimatet i Dominica är stabilt. Trots att landet har en märkbart hög nivå av brottslighet utgör det inga större säkerhetshot för internationella resenärer.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

De största hälsoriskerna för personer som reser till Dominica är denguefeber, då utbrott ibland sker på ön, och sjukdomar kopplade till vattenföroreningar. Resenärer rekommenderas att under sina första veckor på ön dricka buteljerat vatten, särskilt de som bor på landsbygden.

Rekommenderade vacciantioner:

Hepatit A

Hepatit B

Stelkramp

Tyfus

Vaccinering mot gula febern krävs endast för de resenärer som reser från ett område där sjukdomen rapporterats.

Sjukvården är begränsad på ön. Det största sjukhuset är Princess Margaret Hospital i Roseau. Det finns även privata kliniker på ön men de kan vara dyra. Både offentliga och privata sjukhus kan komma att kräva betalning i förskott innan behandling, oftast i kontanter. Resenärer som lider av allvarliga medicinska problem kommer sannolikt att evakueras till en annan ö. Sjukhusvistelse på ön samt evakuering till USA kan kosta flera tusen dollar, och resenärer rekommenderas därför att teckna heltäckande rese- och sjukförsäkring som täcker sådana eventualiteter. 

Pass

Resenärer måste resa på ett giltigt pass och kunna uppvisa en returbiljett.

Visum

Visum krävs inte för vistelser på upp till tre veckor eller sex månader, beroende på resenärens nationalitet.

Medborgare i Belgien, Danmark, Frankrike, Tyskland, Grekland, Irland, Italien, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Portugal, Spanien, Sverige, Storbritannien och USA har rätt att stanna i Dominica utan visum i upp till sex månader.

Medborgare från alla andra EU-länder samt Australien och Kanada får endast stanna i landet i 21 dagar utan visum. Affärsvisum är giltiga i upp till ett år och anses inte vara en svår process att ansöka om jämfört med andra länder.

Dominica
  • Huvudstad: Roseau
  • Övriga större städer: Portsmouth, Marigot, Rosalie
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: UTC - 4

Landets nödnummer

  • Polis: 999
  • Brandkår: 999
  • Ambulans: 999

Generell riskbedömning

Low

Landet är säkert att resa till. Generellt sett mycket liten risk.

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language