Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Ekvatorialguinea

Reseförsäkring Ekvatorialguinea

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Ekvatorialguinea är ett oljerikt land som ligger i västcentrala Afrika vid stranden av Guineabukten. Det omfattar både en öregion och en fastlandsregion, huvudstaden Malabo ligger på ön Bioko, strax utanför den kamerunska kusten. Sedan självständigheten från Spanien 1968 har Ekvatorialguinea styrts av en rad repressiva diktaturer. Den nuvarande presidenten Teodoro Obiang Nguema Mbasogo har styrt landet med en järnhand sedan han störtade sin farbror i en blodig kupp i augusti 1979. Obiang omger sig med nära familjemedlemmar och rådgivare, som har anklagats vara inblandade i inhemsk korruption.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

De vaccinationer som krävs är hepatit A och B, gula febern, polio, tyfus, mässling/påssjuka/röda hund och stelkramp/difteri. Beroende på dina resplaner kan du även vilja överväga vaccinering mot rabies.

Malaria förekommer över hela landet och profylax med lariam, malarone eller doxycyklin rekommenderas för alla resenärer.

Som i de flesta utvecklingsländer är resenärsdiarré den största hälsorisken så resenärer bör vidta försiktighetsåtgärder såsom att dricka buteljerat vatten och se till att all mat är hygieniskt tillagad. Denguefeber, schistosomiasis och meningocock meningit förekommer också, speciellt under torrsäsongen, och även hepatit B och E. 

Sjukvården är mycket begränsad och kommer ofta att vara otillgänglig utanför Malbo och större städer. Allvarliga medicinska problem kommer att kräva evakuering till ett land med moderna vårdinrättningar.

Pass

Ett pass gilitigt i minst sex månader från beräknat utresedatum från landet och ett vaccinationsintyg för gula febern krävs för inresa. 

Visum

Ett visum krävs för alla resenärer som vill besöka landet. Det finns undantag för amerikanska medborgare, men tjänstemän som handhar visum kan komma att inte vara medvetna om detta.

Resenärer måste kunna uppvisa en vidare- eller returbiljett och även bevis på bokat boende.

Alla affärsresenärer måste kunna uppvisa ett brev av inbjudan (letter of invitation).

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Ekvatorialguinea
  • Huvudstad: Malabo
  • Övriga större städer: Luba, Bata
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: GMT+1

Landets nödnummer

  • Polis: 113
  • Brandkår: 116
  • Ambulans: 114

Generell riskbedömning

Moderate

Landet är överlag säkert att resa till men överväg ytterligare rådgivning.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Cape Town

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language