Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Filippinerna

Reseförsäkring Filippinerna

* När man reser till Filippinerna är det viktigt att ha en reseförsäkring som täcker sjukvård. Det har förekommit flera fall där patienter har blivit nekade behandling då de inte kunnat betala för sina vårdkostnader.

* Risken för terrorattentat i Filippinerna är hög. Attacker mot civila mål är inte uteslutet och har förekommit i det förflutna.

* Även kriminalitet (vilken är utbredd i Filippinerna) samt denguefeber och malaria kan vara en risk för resenärer.

Köp försäkring här

Översikt

Det främsta säkerhetshotet mot den Filippinska staten och dess invånare är en samling upprorsgrupper utspridda i landet. De grupper som utgör det huvudsakliga hotet är lokaliserade på landets södra öar där de regionala jihadist grupperna Jemaah Islamiyah (JI) och Abu Sayyaf Group (ASG) opererar. Detta överlappar i Mindanao med ett nationalistiskt-islamistiskt uppror som leds av gruppen Moro Islamic Liberation Front (MILF), vilken kom överens om ett fredsavtal med regeringen 2012. Den maoistiska New People’s Army (NPA) utgör den största rebellgruppen med ett medlemskap som är estimerat till runt 5 000-15 000 och beräknas ha en närvaro i 69 av landets 81 provinser.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Du bör ha omfattande försäkring, inklusive sjukförsäkring, innan avresa till Filippinerna.

Alla resenärer bör besöka sin personliga läkare eller en vårdcentral 4-8 veckor innan avresa. Specifikt bör du se till att du har fått de lämpliga uppdateringarna, eller första omgången om inte tidigare vaccinerad, för hepatit A, tyfus, mässling/påssjuka/röda hund (MMR) och stelkramp-difteri. Rabies, Japansk encefalit och hepatit B är också rekommenderat.

Ett intyg över gula febern vaccination krävs om du anländer från ett land där sjukdomen rapporterats.

Det finns områden med risk för malaria i Filippinerna, specifikt alla rurala områden som ligger på under 600 meters höjd (1969 ft), förutom öarna Bohol, Borocay, Catanduanes och Cebu. Det beräknas inte finnas någon risk i Manila eller andra urbana områden.

Denguefeber är också högst närvarande i Filippinerna. Det rekommenderas starkt att man tar åtgärder för insektsskydd, så som att bära långärmat, långa byxor, hatt och skor och använder myggmedel på exponerad hud. Det finns inget botemedel för dengue feber. 

Resenärer bör ta med sig tillräckligt med receptbelagd medicin för att klara sig under vistelsens längd.

Sjukhus i huvudstaden erbjuder vård av hög kvalité, utanför huvudstaden kan det vara svårt att hitta. Förskottsbetalning kan efterfrågas när man läggs in. Det har förekommit fall där både offentliga och privata sjukhus har vägrat ge livsviktig vård och medicin samt personal som vägrat skriva ut patienter om de inte har kunnat betala sina vårdräkningar.

Pass

För att få resa in i Filippinerna krävs ett pass som är giltigt i minst sex månader efter datumet för avsedd avresa.

Visum

Visum behövs allmänt inte för inresa i Filippinerna. Webbsidan för Utrikesdepartementet http://www.dfa.gov.ph/consular/visa.htm listar de 146 länder som inte behöver ett visum för vistelser på under 21 dagar.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Filippinerna
  • Huvudstad: Manila
  • Övriga större städer: Quezon City, Davao City, Zamboanga, Cebu
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: GMT +8

Landets nödnummer

  • Polis: 911
  • Brandkår: 911
  • Ambulans: 911

Generell riskbedömning

Medium

Undvik helst icke-nödvändiga resor till landet. Överväg ytterligare rådgivning.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Bangkok

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language