Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Förenade Arabemiraten

Reseförsäkring Förenade Arabemiraten

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Förenade Arabemiraten (UAE) har utvecklats till det internationellt ledande ekonomiska navet och turistmålet i Mellanöstern, med Abu Dhabi och Dubai som innehavare av de viktigaste rollerna i federationen. Förenade Arabemiraten är et lågriskland, men på grund av sitt läge kan vissa hot, såsom terrorism, inte uteslutas. Trots detta har landet goda regionala relationer. Civila oroligheter är sällsynt förekommande och i stort sett begränsade till befolkningen av migrantarbetare. Det bör dock noteras att landets befolkning till stor del består av utländska medborgare (i 2015 var landets totala befolkning 9,2 miljoner; 1,4 miljoner emiratier och 7,8 miljoner utländska medborgare. Brottslighet anses dock vara en ökande risk.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer uppmanas att konsultera en allmänläkare eller specialist på resehälsa minst 4-8 veckor före avresan, för att hinna genomföra lämpliga vaccinationer eller dylikt.

Det är viktigt att kontrollera att de vaccinationer man har är aktuella. För resor till Förenade Arabemiraten rekommenderas det att vara vaccinerad mot följande: Hepatit A, tyfus, mässling/påssjuka/röda hund (MMR) och stelkramp-difteri. Det finns också rekommendationer för vaccination mot Hepatit B och rabies.

För vissa typer av mediciner är det nödvändigt att ha med sig recept där medhavda läkemedel redovisas av din läkare. Myndigheterna i Förenade Arabemiraten är mycket strikta gällande detta och det är inte ovanligt att man riskerar fängelsestraff vid överträdelse, även för vanliga icke-receptbelagda läkemedel. Därmed är det viktigt att läkemedel som tas med förvaras i originalför-packningen och redovisas i ovan nämnda signerade skrivelse av din läkare.

Sjukvården i Förenade Arabemiraten håller väldigt hög kvalitet, men det är mycket dyrt att vårdas vid någon av landets vårdinrättningar. Därför rekommenderas det att ha en heltäckande sjukförsäkring vid resa till Förenade Arabemiraten.

Pass

Resenärer till Förenade Arabemiraten måste resa på ett pass som är giltigt i minst sex månader från och med dagen för inresa i landet. 

Visum

Medborgare i följande länder kan få ett gratis 30-dagars visum vid ankomst:

Australien, Österrike, Andorra, Belgien, Brunei, Danmark, Frankrike, Finland, Tyskland, Grekland, Hong Kong, Island, Irland, Italien, Japan, Liechtenstein, Luxemburg, Malaysia, Monaco, Nederlän-derna, Nya Zeeland, Norge, Portugal, Sydkorea, San Marino, Singapore, Spanien, Schweiz, Sverige, USA, Storbritannien (nationell status måste vara brittisk medborgare) och Vatikanstaten.

Medborgare i Gulfstaterna (GCC) behöver inte något visum.

Övriga nationaliteter måste ansöka om visum i förväg, vilket kräver en referens från Förenade Arabemiraten.

Affärsresenärer med koppling till lokalt baserade företag kan på plats i landet få visum för flertalet inresor. Ett sådant visum är giltigt i sex månader och kan användas för vistelser på upp till 30 dagar.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Förenade Arabemiraten
  • Huvudstad: Abu Dhabi
  • Religion: Islam
  • Tidszon: GMT +4 (ingen sommartid)

Landets nödnummer

  • Polis: 999
  • Brandkår: 997
  • Ambulans: 998

Generell riskbedömning

Low

Landet är säkert att resa till. Generellt sett mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Europeiska ERV Stockholm

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka

Du kanske också gillar:

Language